TINEJDŽERKA (15) UDAVLJENA HIDŽABOM: Zla kob je vrebala u ZABAVNOM parku!

Autor:

Svet

27.10.2022

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna je 15-godišnjakinja islamske veroispovesti poginula kada je u zabavnom parku go-kart vozilo zahvatilo njen hidžab koji joj se omotao oko vrata i ugušio je.

TINEJDŽERKA (15) UDAVLJENA HIDŽABOM: Zla kob je vrebala u ZABAVNOM parku!

Foto: pixabay.com

Ruvaida Adan ugušila se svega nekoliko minuta nakon što je došla na karting s prijateljima u Londonu. Ruvaidu je trebalo da upozore da mora skinuti hidžab, no sud je ustanovio da organizatori to nisu učinili, piše Daily Mail.

Njeni roditelji tvrde da ona nije nosila hidžab celo vreme jer organizatori imaju striktna pravila da se sva labava odeća mora ukloniti pre nego što trka počne. Zadnji deo njenog hidžaba odmotao se ispod kacige i visio za njom tokom trke te su ga zahvatili točkovi.

Hitno je prevezena u bolnicu, no povrede su bile preteške i preminula je četiri dana kasnije. Utvrđeno je da je zadobila hipoksiju mozga. Hitna pomoć odmah je poslata na mesto događaja koji se zbio sredinom prošle godine, a suđenje odgovornima sada je u toku.

Porota je zaključila kako organizatori nisu preduzeli ništa da je zaštite ili da joj zabrane vožnju ako ne želi skinuti hidžab. Ujedno su ustanovljeni i tehnički problemi s automobilom koji nije imao adekvatnu zaštitu na točkovima.Suđenje se nastavlja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading