DEČKO JE POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Sedam meseci bila je u komi, ostala bez ušiju, prstiju, očiju... (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

26.10.2022

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislila sam da umirem. Molila sam se Isusu da mi oprosti grehe i da se brine o mojoj deci, priznala je Džudi Malinovski na snimku.

DEČKO JE POLIO BENZINOM I ZAPALIO:  Sedam meseci bila je u komi, ostala bez ušiju, prstiju, očiju... (FOTO/VIDEO)

Foto: Facebook/YouTube/Printscreen

Tog 2. avgusta 2015. muškarac kojeg je volela polio ju je benzinom i zapalio. Incident je snimila kamera koja se nalazi na obližnjoj zgradi banke, ali je muškarac potvrđivao na sudu da je samo hteo da pripali cigaretu. Zahvaljujući herojskoj borbi Džudi, koja se dve godine borila za život, čovek je osuđen na doživotnu robiju.

Telo 31-godišnje Džudi Malinovski izgorelo je 95 odsto.

"Oči su mu bile crne"

Pre nego što je Džudi upoznala Majkla, život joj je bio težak. Žena se borila sa zavisnošću od opioida koje je prepisao lekar, koje je počela da zloupotrebljava kada se borila sa rakom jajnika. Takođe je bila podvrgnuta potpunoj histerektomiji.

Kada više nije imala pristup lekovima protiv bolova, okrenula se heroinu. Iako je Džudi imala problema sa zavisnošću, nije je ometalo u tome da bude ljubazna i brižna majka kakva je oduvek bila za svoje dve ćerke i porodicu. Uspela je da prevaziđe zavisnost u privatnom rehabilitacionom centru.

U maju 2015. počela je da izlazi sa čovekom po imenu Majkl.

- Bilo mi je drago što je srećna, ali imala sam loš osećaj - priznala je njena majka u intervjuu.

Republika

Foto: Facebook/YouTube/Printscreen

Džudi Malinovski u bolnici

 

Majkl je postepeno pretvorio Džudin život u noćnu moru. Kontrolisao je svaki njen izlazak, stavio joj uređaj za praćenje na telefon, bio je agresivan i nije joj dao da izađe iz kuće. Džudi je pokušala da raskine, ali Majkl je nije puštao.

- Džudi mi je rekla da joj je Majk davao lekove protiv bolova iako je znao za njenu zavisnost. Odlučila je da se vrati na rehabilitaciju. Nije želela da je Majkl više kontroliše - objasnila je njena majka.

Džudi se 2. avgusta 2015. odvezla do benzinske pumpe u Gahani, Ohajo. Majkl Slager je takođe bio tamo. Došlo je do rasprave. Kada je muškarac počeo da je vređa, Džudi ga je odgurnula malo. Majkl je bio besan, trzao se i uzvratio Džudi, gurao je dok nije pala na zemlju. Zatim je otišao do svog automobila, izvadio kantu benzina i pljusnuo po njoj. Posle nekog vremena izvukao je upaljač i zapalio Džudi. Žena je molila za pomoć, ali je Majkl samo stajao, bezizražajnog lica i "crnih očiju".

Svedoci tragičnog događaja su brzo pozvali Hitnu pomoć i policiju. Policajci su pokušali da ugase plamen, jedan od njih je čak upotrebio i aparat za gašenje požara.

Pravo je čudo da je Džudi još uvek bila živa u tom trenutku, iako je teško zamisliti užas i bol koje je osećala.

Džudino telo bilo je skoro 95 odsto prekriveno opekotinama trećeg i četvrtog stepena, njena prelepa gusta plava kosa je potpuno izgorela. Lekari su morali da je stave u farmakološku komu.

700 dana, 59 operacija

Pravo je čudo da je Džudi preživela. Imala je 59 operacija u roku od 700 dana. Sedam meseci nakon tragičnog događaja, probudila se iz farmakološke kome. Nije mogla da hoda i jedva je šaputala. Izgubila je uši, prste i vid. Kada se dva meseca kasnije ugledala u ogledalu, obećala je da će pomoći drugim ženama.

- Snimila je izjavu iz bolničkog kreveta, svedočeći protiv Majkla. Znala je da će umreti od zadobijenih povreda - rekla je njena majka.

Detektiv Čed Kohagen, koji je vodio slučaj, priznaje da nije mogao da prestane da razmišlja o Džudi dugo vremena. Majkl Slejdžer je pokušao da ispriča policiji svoju verziju priče, prema kojoj je Džudi polio benzinom, a zatim je slučajno zapalio kada je hteo da popuši cigaretu. Kohagen je otvoreno rekao: "Znamo šta se dogodilo."

Iskazi svedoka i snimci kamere nisu potvrdili njegovu verziju svedočenja. Uprkos tome, čovek je trebalo da bude osuđen na samo 11 godina zatvora. Kada je Džudi napadnuta, maksimalna kazna koju je počinilac mogao da dobije jer ju je polio benzinom i zapalio bila je ista kao i kazna koju je mogao dobiti za paljenje automobila. Džudi i njena porodica započeli su borbu za promenu zakona kako ljudi poput Majkla Slejdžera ne bi dobili tako niske zatvorske kazne.

Trosatni video, uvršten je kao dokaz u predmetu protiv Majkla Slejdžera. Prvi put je takvom materijalu dozvoljeno da se pokaže na sudu nakon smrti žrtve.

 

 

Čovek je osuđen na doživotni zatvor. U septembru 2017. godine stupio je na snagu „Džudin zakon”, zahvaljujući novom zakonu, počinioci dobijaju dodatnu zatvorsku kaznu zbog namernog unakazivanja žrtava.

U junu 2017. Džudi je umrla nakon 700 dana herojske borbe.

Film o heroju

- Nasilje u porodici je problem koji pogađa jednu od tri žene - rekla je rediteljka Patricia E. Gillespi na konferenciji za novinare.

- To pogađa ne samo žrtvu, već i njihovu decu i celu porodicu. To je toliko uobičajeno i ukorenjeno u američkom društvu i u mnogim drugim razvijenim zemljama da smo prestali da ga primećujemo. Mislim da imamo posla sa nekom vrstom kulturne stagnacije jer ne činimo onoliko koliko možemo ili bi trebalo da uradimo da rešimo ovaj problem i neverovatno često skrećemo pogled.

Gilespi je priznala da je režirala dokumentarni film „Vatra koja ju je odnela” za Džudi, heroinu koja je nastojala da pomogne drugim ženama koje je američki sistem zanemario.

- Iako je pravda zadovoljena, Džudina priča pokazuje koliko još treba da se uradi - rekla je Paricija. Film "Vatra koja ju je odnela" biće premijerno prikazan na Paramount + krajem novembra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading