Policija upala u kuću RUSKE PARIS HILTON! Ćerka PUTINOVOG bivšeg MENTORA se okrenula protiv VLASTI, a sada ne znaju gde je!

Autor:

Svet

26.10.2022

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ksenija Sobčak (40) se 2018. kandidovala i za mesto predsednika Federacije.

Policija upala u kuću RUSKE PARIS HILTON! Ćerka PUTINOVOG bivšeg MENTORA se okrenula protiv VLASTI, a sada ne znaju gde je!

Foto: Printskrin/Instagram/xenia_sobchak

Ruski policajci upali su u moskovski dom Ksenije Sobčak (40), ćerke Putinovog bivšeg šefa i mentora te žustre kritičarke Kremlja.

Sobčak je inače u ruskim medijima poznata i kao ruska Paris Hilton zbog svojih učešća u  tamošnjim rijalitijima, pre nego što je postala TV novinarka i aktivistkinja.

 

Tass i RIA Novosti objavile su kako je policija upala u luksuzni dom Sobčak u moskovskom predgrađu, a povezuje ju se s istragom njenog urednika Kirila Suhanova zbog pokušaja iznude, koju on negira.

 

Iako nije poznato gde se Sobčak trenutno nalazi, ona je sama ranije komentarisala istragu oko njenog urednika, navodeći kako je njegovo hapšenje ''deo napora vlasti da uguše nezavisne medije'', prenosi Sky News.

Inače, Ksenija je ćerka Anatolija Sobčaka, prvog demokratski izabranog gradonačelnika Sankt Petersburga - a kojem je Vladimir Putin bio zamenik 90-ih godina prošlog veka. Sobčak inače ima preko čak devet miliona pratitelja na Instagramu, a svoju političku karijeru započela je tokom protesta 2011. i 2012. godine protiv Putina.
 

U međuvremenu je postala istaknuta kritičarka ruskog predsednika, a 2018. godine se i kandidovala za mesto predsednika Federacije. Ipak, na izborima je sakupila 1.7% glasova te završila na četvrtom mestu.

Ranije je Aleksej Navaljni kritikovao Sobčak da se ''kandidovla samo kako bi izbori izgledali više demokratski'', a nju opisao ''smešnom kandidatkinjom liberala''. Ruski mediji takođe navode za ovu influenserku i aktivistkinju kako je kupila avionske karte za Dubai i Tursku kako bi rusku policiju odvela na krivi trag, a zapravo je iz zemlje pobegla u Bjelorusiju, odakle je trebala da ode do Latvije.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading