ZLATNA GROZNICA U RUSIJI: Dramatični poremećaji na tržištu, građani masovno kupuju poluge!

Autor:

Svet

26.10.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jeku rata u Ukrajini koji ulazi u kritičnu fazu u Ruskoj Federaciji zavladala je "zlatna groznica", preneli su ruski mediji pozivajući se na izjave bankara.

ZLATNA GROZNICA U RUSIJI: Dramatični poremećaji na tržištu, građani masovno kupuju poluge!

Foto: Tanjkug/AP, Shutterstock

Banke u Rusiji suočavaju se sa nedostatkom zlatnih poluga nakon što je potražnja za plemenitim metalom naglo porasla, objavio je u Vedomosti.

Kako za ruski list navodi izvršni direktor poslovanja sa plemenitim metalima Uralsib banke Andrej Vasiljev, primetni su poremećaju u snadbevanju.

- Do problema na tržištu došlo je zbog ograničenih proizvodnih kapaciteta rafinerija zlata i rastuće potražnje građana za zlatnim polugama - naveo je on.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Inače, ruska vlada je još u martu, nakon što su Zapadne zemlje uvele sankcije zbog invazije na Ukrajinu, ukinula porez na dodatnu vrednost od 20% na zlato za pojedince, što je dovelo da osetnog porasta tražnje.

Kako je za Vedomosti objasnio Evgenij Safonov iz Promsvjazbanke, proizvodnja malih zlatnih poluga koje obično kupuju građani je znatno skuplji proces od masovne proizvodnje velikih poluga.

- Jeftinije je proizvesti jedan ingot težine 12 kg nego nekoliko manjih - objasnio je stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ISTINA STIZE AKI POLAKO

26.10.2022 13:48

Znaci RUBLJA postaje hartija !