DŽONSON NAPUŠTA TRKU! Potez bivšeg premijera ZAKUCAO Britance, favorit je Riši Sunak

Autor:

Svet

23.10.2022

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Riši Sunak najverovatnije će postati novi premijer Velike Britanije nakon što je Boris Džonson večeras senzacionalno ispao iz trke za lidere Konzervativne stranke, a rivalka Peni Mordant takođe nije dostigla prag od 100 pristalica.

DŽONSON NAPUŠTA TRKU! Potez bivšeg premijera ZAKUCAO Britance, favorit je Riši Sunak

Foto: Tanjug/AP

Džonson je u izjavi za medije potvrdio da odustaje od trke jer to "jednostavno nije ispravna stvar i ne možete efikasno da vladate ako nemate jedinstvenu stranku u parlamentu", prenosi "Dejli mejl".

Kaže da je inače imao podršku 102 poslanika, navodi BBC.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

- Poslednjih dana bio sam zaprepašćen brojem ljudi koji su sugerisali da još jednom konkurišem rukovodstvu Konzervativne stranke, kako u javnosti tako i među prijateljima i kolegama u parlamentu - navodi se u saopštenju.

Boris Džonson je, podsetimo, na izborima 2019. godine odneo ubedljivu pobedu, ali nakon samo tri godine i posle niza skandala, uključujući i "Partigejt", poslanici iz Konzervativne partije zatražili su njegovu ostavku. Prema britanskom Ustavu, vladajuća stranka može da menja lidere između opštih izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading