RUSKI MASOVNI NAPADI OSTAVILI MILION I PO UKRAJINACA BEZ STRUJE! Britanski mediji bruje: OČAJNI PUTIN POKUŠAVA DA SLOMI DUH CIVILA!

Autor:

Svet

22.10.2022

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima u Ukrajini bi mogla potpuno da promeni lice rata.

RUSKI MASOVNI NAPADI OSTAVILI MILION I PO UKRAJINACA BEZ STRUJE! Britanski mediji bruje: OČAJNI PUTIN POKUŠAVA DA SLOMI DUH CIVILA!

Foto: Tanjug/AP

Ruski napadi su ostavili skoro 1,5 miliona Ukrajinaca bez struje dok ruski lider Vladimir Putin pojačava svoje napade na civile i infrastrukturu.

Putin, kako piše britanski San, očajnički pokušava da povrati kontrolu nad svojom brutalnom invazijom dok se njegova nedovoljno opremljena i loše disciplinovana vojska nazaduje na svim frontovima.

Dakle, umesto da se usredsredi na pokušaje da postigne dobitke na bojnom polju, sada se veruje da Putin pokušava da slomi duh hrabrih Ukrajinaca.

Rakete i bespilotne letelice se koriste napade na ključne civilne infrastrukturne ciljeve - uglavnom elektrana - kako vreme postaje hladnije, a dani sve kraći.

Veruje se da se Rusija nada da će na taj način moći da natera Kijev da izgubi nadu i odustane od odbrane svoje domovine.

Kiril Timošenko, savetnik predsednika Volodimira Zelenskog, potvrdio je da sada u Ukrajini ima oko 1,5 miliona ljudi koji su bez struje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

 

- Još jedan smeli napad okupatora na našu infrastrukturu - napisao je on na Telegramu.

Timošenko je obećap da će "biti svetla" i da su inženjeri na licu mesta i pokušavaju da poprave štetu koju je napravila ruska vojska.

Zima u Ukrajini se bliži i mogla bi da promeni lice rata - sa niskim temperaturama, više kiše, blata i dužim noćima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

rat u Ukrajini

 

Ukrajinska energetska kompanija Ukrenergo pozvala je ljude da smanje potrošnju energije za oko 20 odsto kako bi pomogli u upravljanju potražnjom.

Ruske snage izvele su seriju napada posebno na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

A najnoviji niz napada prijavljen je u subotu širom zemlje.

Šef Ukrenerga Volodimir Kudricki rekao je da je sijaset napada od 10. do 12. oktobra "najveći napad na energetski sistem u evropskoj istoriji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading