ZELENSKI LJUT KO RIS! Štajnmajer otkazao posetu Kijevu! Opet ZAVARNIČILO između UKRAJINE I NEMAČKE!

Autor:

Svet

20.10.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ukrajinske vlade izjavio je da "dok savezni predsednik otkazuje posetu, mnoge međunarodne diplomate i gosti žele da posete Kijev odmah“.

ZELENSKI LJUT KO RIS! Štajnmajer otkazao posetu Kijevu! Opet ZAVARNIČILO između UKRAJINE I NEMAČKE!

Foto: Tanjug/AP, Printscren

Savezni predsednik Frank-Valter Štajnmajer (66) otkazao je posetu Kijevu planiranu za četvrtak.

Navodno, poseta je otkazana "iz bezbednosnih razloga“, pišu nemački mediji. 

Kako prenosi "Bild", nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosne agencije Nemačke, preporučili su Kancelariji predsednika da odustane od puta u Kijev.

"Bild“ navodi da je ovo otkazivanje razbesnelo Kijev. Portparol ukrajinske vlade izjavio je za novine da "dok savezni predsednik otkazuje posetu, mnoge međunarodne diplomate i gosti žele da posete Kijev odmah“. 

Štajnmajerovo odbacivanje nosi navodnu "političku eksplozivnost". U proleće je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (44) odbio posetu saveznog predsednika Kijevu. To je rezultiralo mesecima neslaganja između Kijeva i Berlina.

U leto je Zelenski konačno pozvao saveznog predsednika da poseti ukrajinsku prestonicu. Štajnmajer i Zelenski su navodno rešili nesuglasice tokom telefonskog razgovora.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading