OBJAVLJENI PRVI SNIMCI OŠTEĆENJA SEVERNOG TOKA! Prvi rezultati istrage pokazali da je OVO uzrok STRAVIČNE EKSPLOZIJE

Autor:

Svet

18.10.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavljena preliminarna istraga oštećenja na dva gasovoda Severni tok.

OBJAVLJENI PRVI SNIMCI OŠTEĆENJA SEVERNOG TOKA! Prvi rezultati istrage pokazali da je OVO uzrok STRAVIČNE EKSPLOZIJE

Foto: printscreen/Telegram

fotografija curenja gasa u more

Preliminarna istraga oštećenja na dva gasovoda Severni tok u danskom delu Baltičkog mora, pokazuje da je do curenja došlo usled "snažnih eksplozija", saopštila je danas policija Kopenhagena.

Istragu o prekidima gasovoda Severni tok 1 i 2 od 26. septembra u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Danske trebalo bi zajedno da vode policija Kopenhagena i danska Bezbednosno-obaveštajna služba, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

-Još je prerano da se bilo šta govori o okviru po kome će se odvijati međunarodna saradnja sa, na primer, Švedskom i Nemačkom, jer to zavisi od nekoliko aktera, saopštila je policija Kopenhagena.

 

 

Švedska je odbacila planove za zajedničku istragu s Danskom i Nemačkom o nedavnim eksplozijama na gasovodima Severni tok 1 i 2, objavio je petak nedeljnik Špigl, pozivajući se na nemačke bezbednosne izvore.

Švedska je odlučila da ne može da podeli nalaze iz svoje istrage s drugim državama iz bezbednosnih razloga, izvestio je list, a preneo je Rojters.

Rusija je u sredu saopštila da je diplomatama Nemačke, Danske i Švedske uputila žalbu jer predstavnici Moskve i Gasproma nisu pozvani da se pridruže istrazi o curenju gasovoda koji vodi od Rusije do Evrope.

Uzrok oštećenja gasovoda Severni tok ostaje nejasan, ali su zemlje Evropske unije ranije saopštile da sumnjaju na sabotažu, dok je Rusija incidente nazvala „činom međunarodnog terorizma“ i za curenje okrivila Zapad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading