ČETVORO POGINULIH U ZGRADI NA KOJU JE PAO AVION: Šestoro osoba smatra se nestalim

Autor:

Svet

17.10.2022

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj poginulih u ruskom gradu Jejsku, u požaru koji je izbio u devetospratnici nakon što je u nju udario vojni avion Suhoj 34 povećan je na četiri.

ČETVORO POGINULIH U ZGRADI NA KOJU JE PAO AVION: Šestoro osoba smatra se nestalim

Foto: Twitter/Printscreen

U padu aviona na zgradu u Rusiji, četvoro osoba je umrlo, a 25 je povređeno, saopštio je danas Operativni štab Krasnodarske oblasti.

- U 21:15 časova po moskovskom vremenu broj poginulih je porastao na četiri, a 25 osoba je povređeno - navodi se u saopštenju operativnog štaba, preneo je Interfaks.

Dispečerska služba grada navela je da se šest osoba smatra nestalim.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

Kako je navelo Ministarstvo, prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bio je požar na jednom od motora pri poletanju.

Ministarstvo dodaje da je požar u zgradi izazvao kerozin koji se zapalilo na mestu pada Su-34.

Požar nakon pada vojnog aviona u Jejsku zahvatio je devetospratnicu, a prema preliminarnim podacima oštećeno je 17 stanova, rekao je guverner oblasti Venijamin Kondratjev.

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se nakon pada vojnog aviona i pružio podršku svim žrtvama u Jelsku.

On je poručio da će guverner Krasnodarske oblasti, Ministar za vanredne situacije i ministar zdravlja hitno odleteti u Jelsk kako bi pružili pomoć, saopštila je pres služba Kremlja.

U saopštenju se dodaje da je Putin detaljno obavešten o svemu što se događa u Jejsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading