PUTIN ZAGRMEO ZBOG NAPADA NA KRIMSKI MOST: Iza svega stoje ukrajinske službe bezbednosti!

Autor: Republika

Svet

12.10.2022

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ukrajinske specijalne službe stoje iza napada koji je oštetio Krimski most prošle subote.

PUTIN ZAGRMEO ZBOG NAPADA NA KRIMSKI MOST: Iza svega stoje ukrajinske službe bezbednosti!

Foto: Tanjug/AP

Putin je, govoreći u Moskvi na forumu "Ruske energetske nedelje", optužio ukrajinski režim da organizuje masakr civila, politička ubistva i etnička čišćenja, prenela je agencija TASS.

- Kijevski režim već dugo koristi terorističke metode: organizovanje političkih ubistava, etničkih čišćenja i masakra civila. Oni to sami objavljuju na internetu, onda shvate svoju grešku i obrišu je - rekao je Putin.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je ranije danas da je teroristički napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine i njen načelnik Kiril Budanov, a tokom dosadašnje istrage je uhapšeno osam osoba, preneo je Interfaks.

Kako je naveo FSB u saopštenju, služba je privela petoricu državljana Rusije i tri državljana Ukrajine i Jermenije u okviru istrage terorističkog napada na Krimski most, a ukrajinska vojna obaveštajna služba je proglašena za organizatora terorističkog napada.

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, "uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom", navodi Interfaks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading