PUTIN JE MISLIO DA JE U KIJEVU DOM MAJKE RUSIJE, ŽESTOKO SE PRERAČUNAO: Bajden uputio oštre reči šefu Kremlja, ovo je rekao o nuklearnom oružju!

Autor:

Svet

12.10.2022

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden ocenio je da se Vladimir Putin preračunao kada je doneo odluku da napadne susednu Ukrajinu, ali da veruje da Rusija neće upotrebiti taktkičko nuklearno oružje.

PUTIN JE MISLIO DA JE U KIJEVU DOM MAJKE RUSIJE, ŽESTOKO SE PRERAČUNAO: Bajden uputio oštre reči šefu Kremlja, ovo je rekao o nuklearnom oružju!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Džo Bajden spremni na dijalog

Američki predsednik je za CNN naveo da je njego ruski kolega potcenio žestinu ukrajinskog prkosa pred invazijom.

- Mislim da je mislio da će biti dočekan raširenih ruku, da je ovo dom "majke Rusije" u Kijevu, i da će biti dočekan, i mislim da se potpuno pogrešio - rekao je Bajden.

Prema rečima šefa Bele kuće, Putin je racionalna osoba, ali se ovog puta preračunao.

Bajdenovi komentari su usledili kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio Rusiju da je pokrenula „drugi talas terorističkih napada“ nakon eksplozije koja je zahvatila Kerčki most na Krimu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je Republika već pisala, prethodno je ukrajinski predsednik od lidera G7 zatražio više sistema protivvazdušne odbrane i posmatračku misiju na beloruskoj granici, pošto je Rusija nastavila da napada ključnu infrastrukturu u Ukrajini novim raketnim udarima.

Kao odgovor na govor Zelenskog, lideri G7 su izdali saopštenje u kojem kažu da će „čvrsto stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno“.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao je u utorak da SAD rade na ubrzanju isporuke Nasams protivvazdušne odbrane koja može da gađa ruske krstareće rakete.

Nemački magazin Der Spiegel objavio je u utorak da je Ukrajina dobila isporuku nemačkog sistema protivvazdušne odbrane Iris-T.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading