RUSKI LIDER PORUČIO: Cilj OPEK-a je stabilnost, a ne stvaranje problema

Autor:

Svet

11.10.2022

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je rekao da se bilateralni odnosi Rusije i UAE "razvijaju veoma uspešno".

RUSKI LIDER  PORUČIO: Cilj OPEK-a je stabilnost, a ne stvaranje problema

Foto: Tanjug/AP

Odluka OPEK+ da smanji proizvodnju nafte za dva miliona barela dnevno ima za cilj stvaranje stabilnosti na svetskim energetskim tržištima, a ne da stvara probleme nekome, izjavio je danas predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom u Sankt Peterburgu.

- Aktivno radimo u okviru sporazuma OPEK+. Znam vaš stav. Naše akcije, naše odluke nisu uperene ni protiv koga, ne radimo to da bismo nekome stvarali probleme - rekao je Vladimir Putin, prenela je agencija TAS S.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Kako je istakao ruski predsednik, njihovo delovanje je usmereno na stvaranje stabilnosti na svetskim energetskim tržištima, kako bi se i potrošači energenata, i oni koji su uključeni u proizvodnju, dobavljači na svetskim tržištima osećali smireno, stabilno i samopouzdano, kako bi snabdevanje i potrošnja ostali u ravnoteži.

Prema njegovim rečima, dve zemlje uvek odgovaraju na potrebe tržišta, uzimajući u obzir aktuelna dešavanja.

- Prošle godine je rast trgovinskog prometa iznosio 65 odsto, a ove godine, uprkos svim poteškoćama, rast se nastavlja - ne tako veliki kao prošle godine, ali ipak 17 odsto - zaključio je ruski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading