MINSK OPTUŽUJE UKRAJINU DA PLANIRA RAKETNI NAPAD NA BELORUSIJU! Oglasio se i Kijev: Informacija ne odgovara stvarnosti!

Autor:

Svet

09.10.2022

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da je ukrajinski ambasador u Minsku Igor Kizim pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije, gde mu je uručena nota u kojoj beloruska strana tvrdi da Ukrajina planira da izvrši raketni napad na teritoriju Belorusije.

MINSK OPTUŽUJE UKRAJINU DA PLANIRA RAKETNI NAPAD NA BELORUSIJU! Oglasio se i Kijev: Informacija ne odgovara stvarnosti!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko brutalno zapretio Zapadu

Ukrajinsko ministarstvo ističe da informacija o pripremi napada na Belorusiju nije tačna i odbacuje je kao novu, kako je navedeno, "insinuaciju beloruskog režima", prenosi Interfaks Ukrajina.

- Ova informacija ne odgovara stvarnosti. Kategorički odbacujemo još jednu insinuaciju beloruskog režima. Ne isključujemo da bi uručenje diplomatske note moglo biti deo plana Ruske Federacije da izazove provokaciju i dodatno optuži Ukrajinu - navedeno je u saopštenju.

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko izrazio je podršku invaziji Rusije na Ukrajinu poslednjih meseci. Pre nego što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru, rasporedila je hiljade vojnika u Belorusiju pod izgovorom vojnih vežbi, pre nego što ih je poslala preko granice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading