POTPUNI HAOS U FRANCUSKOJ: Na benzinskim pumpama se čeka SATIMA! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.10.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici francuskih rafinerija Ekson Mobil i Totalenerdžiz nastavili su sa štrajkom, a to je izazvalo kilometarske redove na beninskim pumpama.

POTPUNI HAOS U FRANCUSKOJ: Na benzinskim pumpama se čeka SATIMA! (VIDEO)

Foto: printscreen/Telegram

Više od petine benzinskih pumpi u Francuskoj bori se sa problemima oko nabavke goriva. Takvu situaciju izazvao je štrajk radnika francuskih rafinerija nafte Ekson Mobil i Totalenerdžis koji traje već skoro dve nedelje.

 

Sindikalni predstavnici zaspolenih u ovim kompanijama potvrdili su da nastavljaju sa štrajkom koji je poremetio i rad ostalih energetskih i naftnih kompanija širom Francuske, a navodi se da je proizvodnja goriva na državnom nivou opala za čak 60%. 

- Čekamo već sat vremena, a red se uopšte nije pomerio, ne znam šta da radimo- požalio se jedan od Francuza, a dodao je i da mu je rezervoar već prazan. 

Makron pozvao na smirenost

Francuski predsednik Emanuel Makron apelovao je na svoje građane da ne paniče, ali je pozvao i radnike navedenih rafinerija da okončaju štrajk i uzmu u obzir trenutnu situaciju. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading