POŠALJI MI NOVAC ZA SVEMIRSKI BROD DA SLETIM NA ZEMLJU! Japanka žrtva neverovatne prevare: Poslala "ruskom astronautu" više hiljada evra za gorivo!

Autor:

Svet

09.10.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Japanu poslednjih godina raste broj žrtava prevare posredstvom interneta u kojoj strani i domaći državljani, koristeći lažni identitet nude ljubav i brak, te od svojih žrtava pod raznim izgovorima traže uplate u novcu ili virtuelnim valutama.

POŠALJI MI NOVAC ZA SVEMIRSKI BROD DA SLETIM NA ZEMLJU! Japanka žrtva neverovatne prevare: Poslala "ruskom astronautu" više hiljada evra za gorivo!

Foto: pixabay.com

Javnost u Zemlji izlazećeg sunca intrigira najnoviji slučaj prevare na koju poslednjih meseci kroz medije revnosno upozorava policija, a koja je poznata pod nazivom „lažna međunarodna romansa“.

Najnoviji slučaj koji spada u tu ne samo emotivno gorku već i finansijski razornu kategoriju o kojem je zahvaljujući televizijama s nacionalnim frekvencijama mogla da sazna čitava zemlja je onaj u kojem je „ruski državljanin“, koristeći društvene mrežu Instagram, u pet navrata, ukupno iznudio 4,4 miliona jena (oko 31 i po hiljadu evra) od  žene u šezdesetim godinama nastanjene u prefekturi Šiga u središnjem delu najvećeg japanskog ostrva Honšu.

To što je prevarant japanskoj gospođi lažno nudio brak i pod raznim izgovorima od nje tražio novac samo po sebi možda ne bi zavredilo interesovanje medija jer je reč o klasičnom triku koji je nerazdvojni deo svake obmane vezane za ljubavnu romansu.

Ono što jeste neobično, pa, može se reći i naučno fantastično, je to što se udvarač svojoj žrtvi predstavio kao ruski astronaut koji boravi u Međunarodnoj svemirskoj stanici i što je svoje finansijske zahteve prema njoj pravdao potrebom da plati gorivo za svemirski brod kojim će se vratiti na Zemlju i naknadom kojom navodno mora da uplati japanskim vlastima kako bi mogao da sleti u njenu zemlju.

Nije poznato da li je prevarena strana ikada preko interneta proverila sastav posade Međunarodne svemirske stanice i način na koji se ona finansira i funkcioniše, odnosno, da li joj je zlonamerni udvarač slao svoju pravu sliku ili se izdavao za nekog ruskog astronauta

Izvesno je, međutim, da je gospođi nakon pet uplata koje je izvršila tokom avgusta i septembra konačno sve postalo sumnjivo, zbog čega je otišla u lokalnu policijsku stanicu koja je konstatovala da je reč o „lažnoj međunarodnoj romansi“, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading