POTRESI U SVETSKOJ EKONOMIJI: Banke gube 500 miliona zbog Maskove kupovine Tvitera!

Autor:

Svet

09.10.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask objavio je pre šest meseci vest o kupovini Tvitera, a banke koje su tada pristale i ugovorile obaveze sa ovim preduzimačem sada bi mogle da izgube preko 500 miliona dolara!

POTRESI U SVETSKOJ EKONOMIJI: Banke gube 500 miliona zbog Maskove kupovine Tvitera!

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Između direktora Tesle Ilona Maska i Tvitera vodi se parnica zbog nerešenog finansiranja sporazuma o kupovini ove društvene mreže. Dogovor je postignut u aprilu i vredan je 44 milijarde dolara.

U vezi sa tim banke, na čelu sa "Morgan Stenli", "Barklajs" i "Bank of Amerika" koje su se pre šest meseci  obavezale kako će prikupiti 13 milijardi dolara za finansiranje kupovine Tvitera od strane Maska.

Zbog ovakvih obavezivanja, prema navodima Blumberga, gubici banaka bi sada mogli da dostignu cifru od preko 500 miliona dolara.

Stručnjaci navode da su u aprilu banke pristale na uslove koji bi iz trenutnog ugla bili neprihvatljivi

- Mislim da bi banke umešane u ovaj posao sada želele da se "izvuku" iz njega i da im ovaj posao sada ima mnogo manje smisla, te da će dug biti jako teško preneti investitorima- naveo je partner advokatske firme "Moses Singler", Hauard Fišer. 

Direktor Tesle objasnio je kako nema finansijskog interesa u kupovini Tvitera, već je to učino vođen idejom o prostoru u kome je moguća slobodna razmena ideja i mišljenja. 

Ilon Mask ne izaziva potrese u svetu samo u finansijskom pogledu, već to radi i na političkom polju, a najnoviju buru izazvao je svojim predlogom o mirnom završetku rata u Ukrajini. 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading