ČUDAN OBRT U SLUČAJU MAHSE AMINI: Iranske vlasti tvrde da je preminula zbog operacije koju je imala sa osam godina!

Autor:

Svet

07.10.2022

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako tvrde iranske vlasti, rezultati autopsije mlade Mahse Amini, za koju se prvobitno tvrdilo da je preminula od posledica prebijanja, pokazuju da je umrla zbog ranije operacije tumora na mozgu.

ČUDAN OBRT U SLUČAJU MAHSE AMINI: Iranske vlasti tvrde da je preminula zbog operacije koju je imala sa osam godina!

Foto: Tanjug/AP

Skupovi solidarnosti sa Irankama, koje su prkosno spalile hidžabe koje su bile prinuđene da nose od Islamske revolucije 1979. godine, održani su u raznim delovima sveta, a protesti su održani u više od 150 gradova u subotu.

U krvavim protestima koji su krenuli kada je Mahsa Amini preminula i time postala simbol građanske revolucije, poginulo je preko 100 ljudi, a tenzija i dalje ne jenjava.

Za to vreme, iranske vlasti pokušavaju da "se operu" za slučaj koji je uzdrmao ceo svet i prema njihovim navodima smrt mlade Iranke Mahse Amini u pritvoru je povezana s cerebralnom bolešću i nije izazvana udarcima.

To pokazuje izveštaj sudske medicine objavljen danas u Iranu.

Odeljenje za sudsku medicinu saopštilo je danas u izveštaju da smrt Mahse Amini nije izazvana udarcima u glavu ili u vitalne organe, već da je povezana s hirurškom intervencijom zbog tumora na mozgu koju je devojka imala kada joj je bilo osam godina, prenosi Kurir.

Mahsa Amini je 13. septembra iznenada izgubila svest i srušila se, navela je vlast.

- Ona je imala probleme sa radom srca i padom pritiska. Iako je prebačena u bolnicu Kasra i pored napora medicinskog osoblja, umrla je 16. septembra kada joj je otkazalo više organa izazvano "cerebralnom hipoksijom" (padom dotoka kiseonika u mozak) - navodi se u izveštaju.

Otac umrle devojke, Amdžad Amini, potpuno negira bolest ćerke, te je još 19. septembra rekao kako je bila u potpunosti zdrava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading