TRAMP TRAŽI POLA MILIJARDE DOLARA OD CNN: Tvrdi da su ga oklevetali da bi "ugušili" njegovu kampanju

Autor:

Svet

04.10.2022

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Donald Tramp tužio je u ponedeljak CNN, tražeći odštetu od 475 miliona dolara, rekavši da ga je mreža oklevetala u pokušaju da mu uskrati bilo koju buduću političku kampanju.

TRAMP TRAŽI POLA MILIJARDE DOLARA OD CNN: Tvrdi da su ga oklevetali da bi "ugušili" njegovu kampanju

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je tužbu, podneto američkom Okružnom sudu u Fort Loderdejlu na Floridi, a ona se fokusira prvenstveno na izraz „Velika laž“ o Trampovim lažnim tvrdnjama o široko rasprostranjenoj prevari za koje kaže da su ga koštale predsedničkih izbora 2020. godinhe u kojima je pobedio Džo Bajden.

CNN je saopštio da nema komentara na ovu tužbu.

Tramp je više puta napadao CNN kada je bio predsednik, što je odjeknulo među njegovim konzervativnim sledbenicima.

On je na sličan način podneo tužbe protiv velikih tehnoloških kompanija sa malo uspeha. Njegovu tužbu protiv Tvitera jer je bio izbačen sa ove platforme, nakon pobune u američkom Kapitolu 6. januara 2021, kalifornijski sudija je odbacio ranije ove godine.

Brojni savezni i lokalni izborni zvaničnici u obe stranke, duga lista sudova, najviši bivši zaposleni u kampanji, pa čak i Trampov sopstveni državni tužilac, svi su rekli da nema dokaza o izbornoj prevari koju on navodi, prenosi AOL.

Tužba dolazi u trenutku kada se bivši predsednik SAD suočava sa značajnim problemima, kao što je istraga američkog Ministarstva pravde zbog rukovanja poverljivim dokumentima.

Trampa je prošlog meseca tužila njujorška državna tužiteljka Letisija Džejms u vezi sa njegovim poslovima kao mogula za nekretnine.

A kongresni komitet i odvojeno istražuje prošlogodišnji napad Trampovih pristalica na američki Kapitol 6. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading