TURSKA POČELA BOMBARDOVANJE KURDA: RUSIJA SE DIGLA NA NOGE!

Autor: Republika

Svet

20.01.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je danas da su turski avioni počeli vazdušnu ofanzivu na Afrin, enklavu sirijskih Kurda na severozapadu Sirije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fotografija sa lica mesta

- Od ovog trenutka, naše hrabre Oružane snage počele su vazdušnu ofanzivu kako bi eliminisale Kurdsku radničku partiju (PKK) i elemente takozvane Islamske države u Afrinu - rekao je Jildirim, piše Rojters, a prenosi telegraf.

Turski meidiji javljaju da je grupa boraca sirijske opozicije, koje podržava Turska, krenula ta oblasti Afrina kao deo turske ofanzive.

Izveštači agencije AP na tursko-sirijskoj granici javljaju da su primetili najmanje pet aviona kako lete ka Afrinu, kao i konvoj autobusa za koje se pretpostavlja da prevoze sirijske opozicione borce. Kako se navodi, u tom konvoju su i kamioni sa mitraljezima.

Komanda ruske vojske u Siriji preduzima mere bezbednosti za osoblje prisutno u Afinu nakon početka turske operacije protiv kurdske vojske.

Rusko ministarstvo odbrane izjavilo je da je Moskva pažljivo pratila situaciju u Siriji  i bila zabrinuta zbog vesti o turskom vojnom angažmanu u gradu.

Moskva je pozvala zaraćene strane da vrše uzdržanost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading