"BILO BI BOLJE DA PRIHVATE"! Sergej Lavrov poslao brutalnu poruku ZAPADU! "Mnogi znaju da je Rusija u pravu, ali nemaju hrabrosti da to i kažu"!

Autor:

Svet

04.10.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za Rusiju apsolutno nije od principijelnog značaja da li zapadne zemlje priznaju ulazak novih regiona u njen sastav, ali bi bilo ispravnije kada bi one bile svesne nove realnosti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"BILO BI BOLJE DA PRIHVATE"! Sergej Lavrov poslao brutalnu poruku ZAPADU! "Mnogi znaju da je Rusija u pravu, ali nemaju hrabrosti da to i kažu"!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

- Apsolutno nije od principijelnog značaja. Naravno, ispravnije bi bilo kada bi sve zemlje sveta bile svesne nove realnosti, koja je bila neizbežna. To potvrđuje ogroman broj pravnih argumenata, uključujući i Povelju Ujedinjenih nacija, u kojoj je utvrđen princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, kao i Deklaraciju Generalne skupštine UN, koja precizno razjašnjava da su svi dužni da poštuju teritorijalnu celovitost onih država koje imaju vlade koje priznaju pravo na samoopredeljenje i predstavljaju ceo narod koji živi na teritoriji neke zemlje - rekao je Sergej Lavrov novinarima.

Prema njegovim rečima, režim aktuelnog predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, kao i njegovog prethodnika Petra Porošenka, ne poštuje te kriterijume.

- Sada se realizuje scenario koji je diktiran samim životom i koji se oslanja na slobodnu volju građana - rekao je Lavrov.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

 

Po rečima Lavrova, većina zemalja shvata da je Rusija u pravu.

- Garantujem vam da velika većina zemalja odlično shvata da smo mi u pravu. Nemaju svi hrabrosti, pa ni snage da objektivno govore o tome direktno. Siguran sam da će istina naći svoj put - rekao je šef ruske diplomatije.

On je naglasio da se sada, u slučaju sa referendumima u LNR, DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti realizuje scenario koji se oslanja na slobodnu volju ljudi.

- Bilo kakvi drugi pokušaji, veštačka eskalacija konfrontacije, veštačka mobilizacija antiruskih snaga, pretnje i ucene – sve je to antiistorijsko - rekao je Lavrov.

Savet Federacije ratifikovao je sporazum o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading