IZ PEKINGA STIŽE UDARNA VEST, VAŠINGTONU POSLATA KLJUČNA PORUKA: Pomenut nuklearni rat!

Autor:

Svet

04.10.2022

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sjedinjene Američke Države suočiće se sa ozbiljnim posledicama uključujući i nuklearni rat, upozorio je zvanični Peking preko uvodnika državnog Global tajmsa.

IZ PEKINGA STIŽE UDARNA VEST, VAŠINGTONU POSLATA KLJUČNA PORUKA: Pomenut nuklearni rat!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Zvavnični Peking ocenio je Sjedinjene Američke Države raspiruju rat u Ukrajini i upozorio da bi pristupanje Ukrajine NATO paktu moglo da ima fatalne posledice uključujući i nuklearni rat.

- Umesto da teži rešenjima za okončanje sukoba, Vašington je, iznova i iznova, pokazivao da SAD idu u drugom pravcu. Sve evropske zemlje će drhtati pod senkom mogućeg nuklearnog rata - navodi se u uvodniku Global tajmsa koji je jedno od glavnih glasila zvaničnog Pekinga.

Foto: Tanjug/AP

 

U tom slučaju neće biti bezbednosti ni za koga, ni za Ukrajinu, ni za svet - navodi se u analizi uz poziv Vašingtonu da se povuče iz Istočne Evrope.

Podsetimo, ukrajinski predsednik nedavno je zatražio hitan prijem u severnoatlansku alijansu, što je, kako je Republika već pisala, iznenadilo Belu kući i američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Foto: Tanjug/AP

 

Upitan o zahtevu Zelenskog da se ubrza članstvo Ukrajine u NATO-u, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da prošle nedelje „nije pravo vreme" i da bi prijavu „trebalo razmotriti u neko drugo vreme".

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin najavio da će Rusija upotrebiti "sva sredstva", uključujući i nuklearno oružje, ukoliko budu napadnute četiri ukrajinske oblasti koje su na referendumu izglasale pridruživanje Ruskoj Federaciji.

Komentari (0)

Loading