SAMO DAN NAKON ANEKSIJE UKRAJINCI POVRATILI KLJUČNI GRAD: Ukrajinske snage preuzele kontrolu nad Limanom u Donjeckoj oblasti

Autor:

Svet

02.10.2022

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko objavio je sinoć video snimak, u kojem ukrajinske snage tvrde da su preuzele kontrolu nad gradom Limanom u Donjeckoj oblasti.

SAMO DAN NAKON ANEKSIJE UKRAJINCI POVRATILI KLJUČNI GRAD:  Ukrajinske snage preuzele kontrolu nad Limanom u Donjeckoj oblasti

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Jedan od ukrajinskih vojnika rekao je na snimku da su oružane snage Ukrajine "oslobodile i preuzele kontrolu" nad Limanom, prenosi Rojters.

Rusija je ranije saopštila da su njene snage napustile Liman i povukle se na rezervne položaje.

Gajdaj: Vraćanje Limana značajan faktor za Ukrajinu

Guverner ukrajinske oblasti Luganjsk Serhij Gajdaj, izjavio je danas da je ponovno zauzimanje Limana u susednoj Donjeckoj oblasti jedan od ključnih faktora za vraćanje izgubljene teritorije.


"Oslobadanje ovog grada u Donjeckoj oblasti je jedan od ključnih faktora za dalje oslobađanje Luganjske oblasti", napisao je Gajdaj na kanalu Telegram, prenosi Rojters.

Pokrajine Luganjsk i Donjeck, Ukrajinci smatraju delom regiona Donbas na istoku Ukrajine, gde se mesecima vode teške borbe između ruskih i ukrajinskih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading