ZELENSKI ISPREPADAO BAJDENA! Ukrajinski predsednik izneo zahtev koji Amerika ne sme da ispuni!

Autor:

Svet

01.10.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio juče da njegova zemlja podnosi zahtev za "ubrzano" pridruživanje NATO-u.

ZELENSKI ISPREPADAO BAJDENA! Ukrajinski predsednik izneo zahtev koji Amerika ne sme da ispuni!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski i Džo Bajden u Beloj kući u septembru 2021. godine

Odluka predsednika Volodimira Zelenskog da podnese zahtev za ubrzani ulazak Ukrajine u NATO bila je iznenađenje za administraciju njegovog američkog kolege Džoa Bajdena, piše Politiko.

Sada u Vašingtonu ostaje negativan stav prema članstvu Ukrajine u Alijansi, pogotovo zbog potrebe za učešćem američke vojske u odbrani bilo koje članice NATO koja je bila napadnuta.

Politiko ističe da je Kijev uvek nastojao da dobije ove bezbednosne garancije. Uz sve ovo, SAD su zabrinute zbog mogućnosti rata sa Rusijom.

Ukrajina će, zbog sopstvenih problema, morati dugo da čeka da uđe u NATO, piše Njujork tajms.

Pozivajući se na svoje eksperte, oni upozoravaju da se članstvo Ukrajine u Severnoatlantskoj alijansi trenutno u najboljem slučaju čini nedostižnim.

- Proces može da potraje najmanje nekoliko meseci, pa čak i nekoliko godina - smatraju autori članka.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Volodimir Zelenski

 

Istovremeno, Njujork tajms napominje da bi ulazak Ukrajine u NATO mogao da pojača konfrontaciju sa Rusijom. Zauzvrat, Vašington strahuje da će protivljenje Ruske Federacije na kraju dovesti do nuklearnog sukoba.

Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra. Na osnovu 100 odsto obrađenog materijala u DNR je za ujedinjenje s Rusijom glasalo 99,23 odsto građana, u LNR 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti 87,05 odsto, a u Zaporoškoj oblasti 93,11 odsto.

U Kremlju je održana ceremonija potpisivanja ukaza o stupanju novih teritorija u sastav Ruske Federacije.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio juče da njegova zemlja podnosi zahtev za "ubrzano" pridruživanje NATO-u.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rezervisan je po pitanju članstva Ukrajine u NATO-u.

On je na konferenciji za medije 30. septembra u Briselu rekao da je to eventualna odluka koja zahteva konsenzus svih 30 NATO saveznika.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Grunf

17.02.2023 23:44

Vrlo brzo Zelenski će da predstavlja problem alijansi. Zna se kako CIA problem rešava ...Tužna je ta globalna slika danas. MI koji bi trebali S JEDNE STRANE naj više da podržavamo Zelenskog JER PREPOZNAJEMO SEBE u situaciji žrtve neke sile koja nam cepa zemlju. SA DRUGE treba da priznamo da su Zelenski i Milošević pokušali da utvrđuju vlast REPRESIJOM nad manjinama u svojoj zemlji. To je vrlo neugodna podudarnost .