PUTIN PADA SA VLASTI U NAREDNA TRI MESECA?! Šokantne tvrdnje bivšeg premijera Kasjanova: TRI FAKTORA ZBOG KOJIH ĆE ŠEF KREMLJA MORATI DA POBEGNE!

Autor:

Svet

01.10.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Vlade Ruske Federacije Mihail Kasjanov ocenjuje da uprkos nuklearnim pretnjama brojni faktori uzrokuju Putinov ostanak na vlasti.

PUTIN PADA SA VLASTI U NAREDNA TRI MESECA?! Šokantne tvrdnje bivšeg premijera Kasjanova: TRI FAKTORA ZBOG KOJIH ĆE ŠEF KREMLJA MORATI DA POBEGNE!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

U razgovoru za Skaj njuz, Kasjanov je rekao da je njegovom bivšem šefu preostalo još nekoliko nedelja da bude glavni komandant Rusije.

- Mislim da u krugu Vladimira Putina nema nikoga ko može da ga natera da ode. Sam gospodin Putin bi trebalo da dođe do ovog razumevanja. Mislim da bi tri faktora koja istovremeno rastu mogla da dovedu gospodina Putina do takve odluke da nekako pobegne - rekao je bivši premijer Rusije, ističući da je sve veća snaga ukrajinske vojske, koja je osvajala sve više teritorije od ruskih snaga.


Kasjanov je sugerisao da ruska vojska ne može da se takmiči sa ukrajinskim snagama, koje su imale podršku NATO-a i Zapada.

Bivši premijer Rusije tvrdi da je Putinov nalog za mobilizaciju izazvao porast društvenih nemira unutar Rusije, što je dovelo do značajnog pada podrške običnih Rusa. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Zapadne sankcije Rusiji počele su da grizu, izazivajući ekonomsku glavobolju Putinu. Za tri ili četiri meseca verujem da će doći do suštinske promene - rekao je on, prenosi The Sun.

Kasjanov, koji je bio Putinov premijer između 2000. i 2004. godine, rekao je da ga je Putinov govor „podsetio na jednog od afričkih lidera 90-ih, pa čak i 70-ih godina, jer je bio prazan.

On je Putinov govor nazvao „čudnim istorijskim predavanjem sa manipulacijom činjenicama“.

- Gospodin Putin je nervozan. On nema čime da se suprotstavi ofanzivnim operacijama ukrajinske vojske. Pozvao je mobilizaciju. Veoma nepopularno. Društveni nemiri su počeli da rastu protiv Putina. Oni ljudi koji su sada sa ovom mobilizacijom bili neutralni prema Putinu, počinju da preispituju svoj stav - ocenjuje Kasjanov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mobilizacija u Rusiji

Bivši predsednik Vlade ocenjuje da bi Putin mogao uskoro da se povuče usled pritiska sa različitih strana.

- To je najmirniji način. Možda se to neće desiti sutra, ali za par meseci, moglo bi da bude slučaj - ističe Kasjanov.

To dolazi u trenutku kada se Putin suočava sa prvim znacima protivljenja specijalnoj vojnoj operaciji od strane glavnog ruskog establišmenta. 

- Dopustiti, u mislima i rečima, mogućnost nuklearnog sukoba, je siguran korak da se to dozvoli u stvarnosti - navodi nekadašnji predsednik Vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading