Guverner Dagestana POLUDEO zbog "MEGAFON MOBILIZACIJE"! Bacao telefon i urlao: "Koji ste vi... KRETENI"! HAOS! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.09.2022

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni komesar Farid Musaev izvinio se zbog "netačnih informacija".

Guverner Dagestana POLUDEO zbog "MEGAFON MOBILIZACIJE"! Bacao telefon i urlao: "Koji ste vi... KRETENI"! HAOS! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter/@francis_scarr

Stanovnici Dagestana, republike na jugu Rusije u kojoj većinu čine siromašni severnokavkaski narodi pretežno muslimanske vere, pozvani su megafonom iz putujućeg automobila da se "s pasošem i vojnom knjižicom" jave u lokalni vojni odsek.

 

 

Snimak iz grada Derbenta na kojoj se čuje vojni komesar kako poziva muškarce na regrutaciju pojavila se na društvenim mrežama, no nije se svidela guverneru Dagestana Sergeju Melikovu koji je uzrujan odmah sazvao konferenciju za medije.

- Kako regruteri mogu na ulici izvikivati takve poruke? Da se svi muškarci prijave u centar? Koji jeb*** idioti! - vikao je Melikov pa pustio navedeni video, a onda u besu bacio telefon na sto.

- Jeste li vi jeb*** kreteni! Ko im je dao dozvolu da se voze po gradu? To je ništa drugo nego širenje lažnih informacija za što mogu i krivično da odgovaraju!

Vojni komesar Farid Musaev izvinio se potom zbog "netačnih informacija".

Nakon svega Melikov je na svom Telegram kanalu napisao:

 

- Nateraj budalu da se Bogu moli, razbiće čelo! Radi se o čudnoj odluci donesenoj u Derbentu - u gradu su uz pomoć megafona pozvali stanovnike da se pojave u vojnom odseku. Sami organizatori ovo nazivaju dodatnom merom informisanja građana. A za mene je to čista glupost! Kako se ovako nešto moglo dogoditi i dizati nepotrebna panika? Ko je ovlastio te ljude?

 

- Dragi Derbenci, izvinite. Tražio sam najstrožije mere za one koji su ovo uradili. Posebno hvala onima koji su snimili ovaj video i pokazali mi ga. Zahvaljujući vama, video sam kako su neki ljudi na terenu izvršavali moje naloge i i brzo smo na to reagovali.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading