Njima nikad dosta sukoba! PUTIN PROGOVORIO O RATU U UKRAJINI!

Autor:

Svet

29.09.2022

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je ranije nazvao raspad SSSR-a "najvećom geopolitičkom katastrofom“ 20. veka.

Njima nikad dosta sukoba! PUTIN PROGOVORIO O RATU U UKRAJINI!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da su sukobi u bivšem SSSR-u, uključujući i sadašnji između Rusije i Ukrajine, rezultat "raspada Sovjetskog Saveza” i optužio Zapad da seje razdor.

- Znamo da Zapad kreira scenarije za podsticanje novih sukoba na teritoriji ZND. Ali mi već imamo dovoljno (sukoba) - rekao je on na sastanku sa zvaničnicima bezbednosnih službi zemalja članica Zajednice nezavisnih država. (ZND), koja okuplja većinu država nastalih raspadom SSSR-a.

- Pogledajte samo šta se sada dešava između Rusije i Ukrajine, šta se dešava na granicama nekih zemalja ZND. Sve je to, naravno, rezultat raspada Sovjetskog Saveza - nastavio je on.

Ruski predsednik je takođe ustvrdio da se "teškim procesom“ formira "pravedniji svetski poredak“.

- Unipolarna hegemonija se neumoljivo urušava, to je objektivna realnost koju Zapad kategorički odbija da prihvati. I vidimo sve što iz toga proizlazi. Držeći se prošlosti i pokušavajući da sprovede politiku diktata u svim oblastima – od međunarodnih odnosa do ekonomije, uključujući kulturu i sport – ovaj famozni kolektivni Zapad stvara nove probleme i nove krize - istakao je Putin.

Na azijskom regionalnom samitu 16. septembra, Putin se već pozicionirao kao protivteža zapadnom poretku, pozdravljajući „rastuću ulogu novih centara moći“.

Putin je ranije nazvao raspad SSSR-a "najvećom geopolitičkom katastrofom“ 20. veka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading