DONALD TRAMP DAO PREDLOG ZA REŠENJE RATA U UKRAJINI! Nudi se da bude na čelu PREGOVARAČKE GRUPE!

Autor:

Svet

29.09.2022

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bivši predsednik Donald Tramp predložio je u sredu da bi mogao da predvodi tim za posredovanje u miru između Ukrajine i Rusije.

DONALD TRAMP DAO PREDLOG ZA REŠENJE RATA U UKRAJINI! Nudi se da bude na čelu PREGOVARAČKE GRUPE!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i dalje izaziva kontroverze u SAD

U nekoliko postova na Trut Soušl, Donald Tramp je pomenuo neviđena curenja u gasovodima Severni tok, nudeći ideje o tome šta bi mogao da doprinese ovoj situaciji.

U svom prvom postu, Tramp je tvrdio da je gasovod sabotiran, što bi "moglo dovesti do velike eskalacije ili rata!“

- "Rukovodstvo“ SAD treba da ostane "hladno, mirno i suvo“ u vezi sa SABOTAŽOM gasovoda Severni tok. Ovo je veliki događaj koji ne bi trebalo da podrazumeva veliko rešenje, bar ne još - napisao je bivši predsednik.

Tramp je takođe ponovio svoju tvrdnju da se rat u Ukrajini nikada ne bi dogodio da je on bio predsednik i ponudio rešenja za situaciju.

- Nemojte pogoršati stvari dizanjem gasovoda u vazduh. Budite strateški, budite pametni (briljantni!), ostvarite dogovor o pregovorima ODMAH - napisao je Tramp. - Obe strane to trebaju i žele. Ceo svet je u pitanju. Ja ću na čelo grupe???

Predstavnik Trampove postpredsedničke službe za štampu nije odmah odgovorio na Insajderov zahtev za komentar.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i Vladimir Putin

 

Trampov predlog da on vodi tim za deeskalaciju tenzija sa Rusijom je u oštroj suprotnosti sa nekim izjavama koje je dao u ranim danima rata u Ukrajini.

Tramp je u martu rekao da će poslati nuklearne podmornice da idu "gore-dole" ruskom obalom kako bi izvršile pritisak na ruskog lidera Vladimira Putina. Tramp je takođe predložio da SAD stave kineske zastave na svoje borbene avione i da ih koriste za "bombardovanje go..a“ iz Rusije.

Trampovo zveckanje sabljom usledilo je nakon što je pohvalio ruskog predsednika Vladimira Putina za njegove postupke u vezi sa Ukrajinom.

Tramp je u februaru pohvalio Putinovo opravdanje za invaziju na Ukrajinu kao "pametno“ i „genijalno“. Kasnije tog meseca, Tramp je Putina nazvao "pametnim“ jer je navodno "svirao“ predsednika Džoa Bajdena „kao bubanj“.

Trampovi komentari u sredu nisu bili prvi put da je pozvao Rusiju i Ukrajinu da "shvate“ rešenje. U aprilu je rekao da dve zemlje treba da pregovaraju o miru "sada, ne kasnije - kada će svi biti MRTVI!“

Istog meseca pojavio se snimak iz 2019. na kojem Tramp sugeriše ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da se "sastane“ sa Putinom kako bi rešio njihov "problem“, što je izazvalo šok i gađenje ukrajinskog lidera.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

 

Nejasno je koliko bi Tramp bio efikasan kao pregovarač, ali se zna se da je imao značajne veze sa Rusijom. Bivši predsednik je decenijama pokušavao da svojim poslom probije zemlju u Moskvi. Prošlog juna Putin je pohvalio Trampa da je "izvanredan“ i "talentovan“.

Specijalni savetnik Robert Miler ispitao je Trampove veze sa Rusijom nakon optužbi da je ruska vlada, pod Putinovim uputstvima, pomogla Trampu da osvoji mesto predsednika 2016. vodeći "kampanju uticaja“ protiv njegove rivalke Hilari Klinton. Sa svoje strane, Tramp je negirao bilo kakvu nepravdu, nazivajući istragu obmanom.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Neo

30.09.2022 09:57

"Tramp je u martu rekao da će poslati nuklearne podmornice da idu "gore-dole" ruskom obalom kako bi izvršile pritisak na ruskog lidera Vladimira Putina. Tramp je takođe predložio da SAD stave kineske zastave na svoje borbene avione i da ih koriste za "bombardovanje go..a“ iz Rusije." - buduci da su putinovci ujedno i trampovci ovo ce im pokazati ko su oni u stvari.