TRAMP OPTUŽUJE BAJDENA DA SABOTIRA SEVERNI TOK 2: Deli video u kom tvrdi da je američki predsednik umešao prste u incident

Autor:

Svet

29.09.2022

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka vlada poriče „besmislene” navode da stoji iza curenja gasa u Baltičkom moru u sredu.

TRAMP OPTUŽUJE BAJDENA DA SABOTIRA SEVERNI TOK 2: Deli video u kom tvrdi da je američki predsednik umešao prste u incident

Foto: Tanjug/AP

To dolazi u trenutku kada je Donald Tramp sugerisao da bi „Treći svetski rat“ mogao biti blizu, dok je delio snimak predsednika Džoa Bajdena koji preti da će zaustaviti ruski gasovod Severni tok 2.

Misteriozno i alarmantno curenje otkriveno je u oba gasovoda Severni tok ove nedelje, što je navelo Evropsku uniju da to nazove rezultatom „namernog čina“. Višestruke optužbe su već iznesene na račun Kremlja usred stalno rastućih neprijateljstava zbog njegove ilegalne invazije na Ukrajinu.

U međuvremenu Moskva upire prstom u Sjedinjene Države, izjavljujući da je Vašington „dužan“ da objasni svoju navodnu ulogu u „sabotaži“. Američki zvaničnik je negirao optužbe, navodi Vašington post.

Činilo se da Tramp takođe podržava rusku teoriju u sredu kada je na svojoj aplikaciji Truth Social postavio snimak Bajdena s početka februara koji obećava da će „dovesti kraj“ Severnom toku 2 ako snage Vladimira Putina napadnu Ukrajinu.

Isti video je u sredu podelila i ruska vlada, sugerišući da Bajden stoji iza eksplozija koje su dovele do curenja podataka u Baltičko more. Upitan za pojašnjenje njegovog stava, Trampov portparol Tejlor Budovič je rekao da „izjave govore same za sebe“.

Ranije je Tramp ponudio da vodi pregovore između Rusije i Ukrajine, upozoravajući aktuelne američke lidere da ne 'pogoršavaju stvari'.

„Rusko-ukrajinska katastrofa nikada nije trebalo da se dogodi, i definitivno se ne bi dogodila da sam ja predsednik. Nemojte pogoršavati stvari dizanjem gasovoda u vazduh - dodao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading