REGRUTI BEZ OBUKE IDU DIREKTNO NA FRONT! Mračna strana mobilizacije, mrežama se širi šok svedočenje ruskog vojnika! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.09.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski regruti, čiju je mobilizaciju nedavno najavio predsednik Vladimir Putin, bez ikakve obuke ili lekarskih pregleda upućuju se direktno na front, tvrde pojedini ruski Telegram kanali nenakolonjeni Kremlju.

REGRUTI BEZ OBUKE IDU DIREKTNO NA FRONT!  Mračna strana mobilizacije, mrežama se širi šok svedočenje ruskog vojnika! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

- Novi regruti ne učestvuju u vežbama, ne pregleda ih lekarska komisija i ne prolaze nikakvu obuku - navela je grupa "Prvo odeljenje" u postu na Telegramu u utorak.

Grupa je citirala video koji je objavio neimenovani regrut koji je pozvan da se bori.

- Zdravo svima, prvi tenkovski puk je ovde. Zvanično nam je rečeno da neće biti obuke pre nego što budemo poslati u ratnu zonu. Komandanti puka su to potvrdili. 29. septembra bićemo upućeni u Herson - kaže ruski vojnik na snimku koji je objavljen na Telegramu.

 

Podsetimo, Rusija namareva da regrutuje oko 300.000 vojnika u okviru delimične mobilizacije kako bi se promenila situacija na bojnom polju koja poslednjih nedalja ide u korist Kijeva.

Uporedo nakon što je mobilizacija obelodanjena, veliki broj Rusa pohrlio je da napusti zemlju, a neki se čak i samopovređuju kako bi izbegli odlazak na front.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading