Ko je zločinac koji je inspirisao novu Netfliksovu seriju: Džefri Damer u poslednjem intervjuu o svojoj krvožednosti! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.09.2022

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što bi u stan namamio tamnoputog mladog muškarca, Damer bi naposletku sekao delove njegovog tela i konzumirao ih.

Ko je zločinac koji je inspirisao novu Netfliksovu seriju: Džefri Damer u poslednjem intervjuu o svojoj krvožednosti! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen

Podjednako veliko interesovanje, kao i gnušanje, izazvala je nova Netfliksova serija, pod nazivom - Čudovište: Priča Džefrija Damera, koja se u deset epizoda, do najsitnijih detalja bavi životom, kao i zločinima čuvenog američkog serijskog ubice, po čijem imenu je i naslovljena.

Ova serija, koja poput dokumentarca dočarava priču koja se krije iza krvožednog uma serijskog ubice, podelila je i srpsku javnost, pa se tako jedni zgražavaju nad živopisnim scenama koje oslikavaju kanibalizam ovog nasilnika, dok drugi u jednom danu bindžuju sve epizode, želeći da saznaju što više mogu o ovom čoveku.

Damer je dugo živeo ispod radara policije, iako nije preterano vodio računa o tome da li će biti uhvaćen. Naime, za deset godina on je počinio 17 ubistava, a jedino što ga je zaustavilo na putu krvoprolića bio je borbeni afroamerikanac, koji je uspeo da izbegne sudbinu svojih predhodnika i da dovede policiju do ovog krvnika.

Damer je sve zločine počinio u periodu između 1978. i 1991. godine, a da namami ovoliki broj žrtava u svoj stan najviše mu je pomogao fizički izgled i šarm.

Džefrijeve žrtve bili su mahom afroamerikanci, od 14 do 32 godine.

Stan u koji je Džefri mamio svoje žrtve.

U intervjuu koji je dao 1993. godine, nakon što je uhapšen, Damer je pričao o tome šta ga je navelo da ubije toliki broj mladića.

- Imao sam tu opsesivnu želju da ih kontrolišem, da ih posedujem večno. Nisam ih ubijao jer sam bio ljut na njih, ili zato što sam ih mrzeo, želeo sam samo da ih zadržim sa sobom i kako je moja opsesija rasla, čuvao sam njihove delove tela, kao što je lobanja - naveo je Damer u intervjuu za Jailhouse.

U razgovoru sa novinarom, ovaj serijski ubica se potpuno razotkrio i ogolio svoje najskrivenije tajne i žudnje, koje su posle i pomogle autorima serije da ovako verno prikažu njegov lik.

- Vremenom sam ih posmatrao samo kao objekte, ne bića koja su živa i koja dišu. I zato mi je postajalo sve lakše da radim to što sam radio - pričao je Damer.

Brojni stručnjaci su se bavili njegovom ličnošću i činjenica do koje su došli je ta da je dugo uspevao da izbegne kandže zakona, upravo zbog toga što je bio inteligentan i elokventan. To se moglo videti i kroz intervju koji je emitovan na nacionalnoj američkoj televiziji, u kom je dobro igrao ulogu koja mu je dodeljena.

- Uvek sam znao da je to nešto pogrešno, ali nakon prvog ubistva koje nije bilo planirano, išao sam u tržni centar i fantazirao sam o tome da pokupim nekog pešaka i da imam potpunu kontrolu i dominaciju nad njim - ispričao je ubica.

Kako je i sam ubica ispričao, niko nije ni imao predstavu šta se dešavalo tokom čitave dekade.

- Bio je to nenormalan nalet energije, nisam brinuo o njihovim potrebama, samo sam želeo da ih imam pod kontrolom. Fotografisanjem njih čuvao sam uspomenu na njihovu fizičku lepotu i pojavu. Želeo sam da napravim oltar sa različitim skeletima, koji bi bio neka vrsta mesta koje će čuvati uspomenu i moje misli koje se tiču ove opsesije - ispričao je Damer.

ŽRTVE MAMIO ALKOHOLOM I NOVCEM

Svoje žrtve Džefri je mahom upoznavao u noćnim klubovima.

- Gledao sam striptiz i ako nikoga ne bih upoznao u baru, odlazio bih u saune, upoznao bih nekog, ponudio bih mu novac, popili bismo par pića, već sam bio pripremio pilulu za spavanje koju bih im poturio. Brzo bi zaspali i tada bih savladao ove mladiće - ispričao je zločinac.

Ono što je neverovatno u celoj priči je to da je deo njegovog rituala bio da sa žrtvom gleda film - Isterivač đavola.

- Osetio bih se beznadežno zlim i izopačenim, da bih zapravo osetio određeno zadovoljstvo u gledanju tog filma - naveo je Damer.

Na kraju intervjua, Džefri je priznao da uvek oseća te porive i da ne bi nikad mogao da prekine da radi to što je radio, da nije završio u zatvoru.

Kako je naveo u intervjuu, opsesivne misli su mu došle prvi put kad je imao 15 godina i od tada je samo maštao o tome kako da ih realizuje.

Nakon hapšenja Damer je osuđen za 15 ubistava koje je počinio u Viskonsinu, na doživotnu kaznu zatvora u ferburaru 1992. godine.

Samo dve godine kasnije, u novembru 1994. godine, Damer je prebijen na smrt u zatvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading