KOMPJUTERSKI GENIJE UBIJEN GREŠKOM: Brat i sestra traže pravdu, ubica mora biti kažnjen!

Autor:

Svet

27.09.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Karim, čija je sestra službenik Metropoliten, ubijen je iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće u zapadnom Londonu u junu 2020. godine, zbog zamene identiteta.

KOMPJUTERSKI GENIJE UBIJEN GREŠKOM: Brat i sestra traže pravdu, ubica mora biti kažnjen!

Foto: Printscreen/Youtube/Katharine Carpenter

Njegov brat Kabir izrazio je strahove da bi mogao biti meta ubice njegovog brata koji se nikada nije suočio sa pravdom.

Devetoro ljudi, uključujući dečaka od 16 godina, uhapšeno je zbog smrti 20-godišnjaka, ali su pušteni i rečeno im je da neće biti suočeni sa daljim merama.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Katharine Carpenter

Sahrana Alexandera Karima

Aleksandrov stariji brat Kabir, koji živi u blizini mesta gde se ubistvo dogodilo, rekao je za Skaj njuz da je "veoma verovatno da se ukrstio" sa ubicom svog brata, ili sa nekim ko zna ko je odgovoran, i plaši se kakav bi mogao biti njihov odgovor.

To dolazi nakon što su Karim i njegova sestra javno apelovali da se javi svako ko ima informacije o ubistvu njihovog brata.

Karim je rekao: S obzirom na činjenicu da će ubice znati ko sam jer javno pokušavamo da tražimo pravdu, moram da budem na oprezu. Ne znam kako bi reagovali kada bi naišli na mene. Moram da budem oprezan svaki put kada izađem iz kuće.

 - To je mentalno iscrpljujuće. To je nešto sa čime sam morao da živim i da naučim da se nosim.

Ne želim da živim u strahu

Karim (29) je rekao da je razmišljao o preseljenju u drugu oblast, ali nije želeo da bude „odgurnut“.

- Ne želim da živim život u strahu i mislim da moram da bežim od onoga što se desilo, dodao je on.

- Ovde su ljudi kojima je potrebna moja podrška. Mislim da ne bi bilo u redu da odem.

Aleksandar je bio na putu do kuće prijatelja na skuteru kada je napadnut nešto posle 12.30 časova 8. juna 2020. Policija veruje da je beli Rendž Rover prošao pored njega i upucao ga na Askju Roudu, zbog pogrešnog identiteta.

Vozilo je kasnije pronađeno u gorućem stanju.

Skaj njuz je ranije ovog meseca otkrio da je stotine ubistava ostalo nerešeno u Londonu u poslednje dve decenije, uključujući incidente u kojima su žrtve upucane, izbodene, zadavljene i utopljene.

Karim je rekao da se i dalje nada da će ubica njegovog brata biti uhvaćen, ali je zabrinut da se „čini da se ovoj istrazi ne posvećuje toliko pažnje“.

Karim je rekao da je njegova majka "još uvek na tom mračnom mestu" više od dve godine nakon ubistva njenog sina, kojeg je njegova porodica opisala kao "kompjuterskog genija" i planirao je da ide na univerzitet.

- Ne možemo da nastavimo dalje kao porodica znajući da niko nije odgovoran za ubistvo -rekao je on.

- To nas drži zaglavljenima na tom mestu tuge. Još uvek je teško podneti. Razmišljam o tome svaki dan. Ne postoji dan da ne mislim na njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading