Velika odluka VIKTORA ORBANA! Mađari će se NA REFERENDUMU izjašnjavati o SANKCIJAMA RUSIJI! Neće da mu "BRISELSKA ELITA" određuje SUDBINU NARODA!

Autor:

Svet

26.09.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od građana evropskih zemalja nije zatraženo mišljenje, iako oni plaćaju cenu sankcija Rusiji, rekao je Orban.

Velika odluka VIKTORA ORBANA! Mađari će se NA REFERENDUMU izjašnjavati o SANKCIJAMA RUSIJI! Neće da mu "BRISELSKA ELITA" određuje SUDBINU NARODA!

Foto: Tanjug/AP

Mađarska je sada jača nego ikad od pada komunističkog režima, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u govoru pred parlamentom na početka jesenjeg zasedanja i dodao da će vlada pitati građane da se izjasne o sankcijama Rusiji.

Iako su sankcije nanele štetu zemlji vlada bi možda uspela da obezbedi da Mađarska izađe iz krize još jača, poručio je Orban, prenosi agencija MTI.

On je, međutim, najavio da će vlada Mađarska biti prva koja će pitati svoj narod da se izjasni o sankcijama uvedenim Ruskoj Federaciji kao odgovor na rat u Ukrajini.

- EU često optužuje Mađarsku da krši evropske vrednosti, ali najviša evropska vrednost je demokratija. O sankcijama su odlučivale briselske birokrate i evropska elita. One nisu usvojene u demokratskom procesu. Od građana evropskih zemalja nije zatraženo mišljenje, iako oni plaćaju cenu sankcija - rekao je Orban.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Viktor Orban

 

Najavio je da Vlada Mađarske pokreće tzv. nacionalne konsultacije, javno istraživanje koje bi trebalo da doprinese da se proceni mišljenje građana o sankcijama Rusiji i da se vidi da li će podržati nove sankcije.

On je upozorio da će Evropa najgore proći ukoliko se situacija ne promeni.

- Evropljani su postali siromašniji, sankcije nisu uspele da bace Rusiju na kolena, a što je najgore, kraj rata nije na vidiku - rekao je Orban i ocenio da je rat u Ukrajini, koji je u startu bio "lokalni sukob" između Rusije i Ukrajine, zbog sankcija zapada postao "globalni ekonomski rat" koji preti da uruši evropsku i globalnu ekonomiju.

Orban je predočio da je sve veći broj zemalja koje postaju žrtve rata u Ukrajini.

- Pred nama je lokalni oružani sukob i globalni ekonomski rat. Dok SAD i EU snabdevaju Ukrajinu oružjem i novcem, ruske rezerve materijalnih sredstava i ljudstva su beskrajne - ukazao je Orban.

On je rekao da se može očekivati da će se rat u susedstvu Mađarske nastaviti i ove i sledeće godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
običan građanin

27.09.2022 18:30

Redak slučaj, da neki političar upita svoje građane za mišljenje o bilo čemu! I naši političari bi trebali pratiti dobar primer. Bravo Viktore, pridruži se Šandore!