CURE OBAVEŠTAJNI PODACI, BRITANCI ZNAJU SLEDEĆI PUTINOV POTEZ: Rusi u Ukrajini imaju novu metu, udariće balističkim raketama!

Autor:

Svet

24.09.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska obaveštajna služba saopštila je danas da će ruska vojska najverovatnije pokušati da napadne brane u Ukrajini, kako bi poplavile rute ukrajinske vojske.

CURE OBAVEŠTAJNI PODACI, BRITANCI ZNAJU SLEDEĆI PUTINOV POTEZ: Rusi u Ukrajini imaju novu metu, udariće balističkim raketama!

Foto: Tanjug/AP/www.profimedia.rs

Ministarstvo odbrane Velike Britanije navelo je, u svom redovnom izveštaju o ratu u Ukrajini, da je malo verovatno da bi napadi "izazvali značajan problem ukrajinskim operacijama zbog udaljenosti oštećenih brana i linije fronta", preneo je "Gardijan".

Dodaje se da su ruske snage već napale u sredu i četvrtak branu Pečeninji na reci Severski Donjec balističkim raketama ili sličnim oružjem, dok su prošle nedelje napali branu Krivi Rog u centralnoj Ukrajini.

Zelenski: Ruska mobilizacija zlocin protiv naroda

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ocenio je da je mobilizacija u rusku vojsku na teritorijama koje kontrolišu ruske snage zločin protiv konkretnih ljudi, protiv naroda.


Zelenski je u video obraćanju rekao da će "svet sasvim ispravno reagovati i na pseudo-referendume" i da će oni biti nedvosmisleno osuđeni, kao i na, kako je rekao, "zločinačku mobilizaciju" koju Rusija pokušava da sprovede na Krimu i u drugim delovima Ukrajine koje još uvek kontroliše, prenosi Interfaks-Ukrajina.

Borelj: Putin sateran u ćošak

Evropska unija ne sme da ignoriše pretnje ruskog predsednika Vladimira Putina, da bi mogao da upotrebi nuklearno oružje u ratu u Ukrajini, za koji mora da se nađe održivo diplomatsko rešenje, poručio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.


On je izjavio za BBC da se Putinova tvrdnja da "ne blefira" mora shvatiti ozbiljno.

Boreljova izjava dolazi u trenutku kada Rusija počinje delimičnu mobilizaciju za rat u Ukrajini, u vreme ukrajinske kontraofanzive i referenduma o pripajanju Rusiji u četiri oblasti u Ukrajini.

- Svakako je ovo opasan trenutak jer je ruska vojska saterana u ćošak, a Putinova reakcija, pretnja nuklearnim oružjem, veoma je loša - rekao je Borelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boban

24.09.2022 13:34

Dosta vas je tolerisao, vreme je da pokaže deo sile koje će da donesu mir i stabilnost. Svu zapadnu tehniku treba da gađa ulaskom u Ukrajini, na taj način će demoralisati strane plaćenik i Ukrajince, koji će potpisati mir, na taj način će se izbeći veća katastrofa. Zelenovski je produžena ruka zapada, Amerike i Britanije, radi sve što mu oni naredne. Kada mu uskrati oružje, onda će i sam narod da ga svrgne sa vlasti i neće se više boriti.