NAŠE VOLJENE I POŠTOVANE MAJKE I ŽENE MOGU DA BUDU MIRNE! Ramzan Kadirov kaže da neće biti dodatne mobilizacije u Čečeniji!

Autor:

Svet

23.09.2022

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čečenija je "prebacila plan za 254 posto", rekao je Ramzan Kadirov.

NAŠE VOLJENE I POŠTOVANE MAJKE I ŽENE MOGU DA BUDU MIRNE! Ramzan Kadirov kaže da neće biti dodatne mobilizacije u Čečeniji!

Foto: Tanjug/AP

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da u Čečeniji neće biti mobilizacije.

Kako je rekao gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Čečenija je "prebacila plan za 254 posto".

Taj plan u Čečenskoj Republici preispunjen je za 254 posto. Takvi pokazatelji postignuti su ranije formiranjem novih jedinica Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Svi kandidati za službu prošli su kroz Vojni komesarijat. Taj mehanizam smo razradili od samog početka, i pre objave delimične mobilizacije - rekao je Kadirov.

Rekao je da je u rat u Ukrajini dosad otišlo 20.000 Čečena te da je Čečenija i više nego ispunila sve planove.

- Osim toga, Čečenija ima rezervu od više hiljada dobrovoljaca koji će, ako bude potrebno, moći da uđe u redove branilaca domovine - rekao je.

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, pre dva dana održan je manji protest protiv mobilizacije. Kadirov je zapretio svima koji budu protestovali.

Međutim, dodao je da čečenske majke i žene mogu da budu mirne, misleći pritom da neće biti mobilizacije njihovih članova porodice.

Stoga pozivam stanovništvo Čečenske Republike, posebno naše voljene i poštovane majke, da ostanu mirne - rekao je.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading