JOŠ NIJE NI KRUNISAN, A VEĆ SE RAZMIŠLJA O "NE DAJ BOŽE"! Počele pripreme za sahranu kralja Čarlsa III! Poznato i ime operacije!

Autor:

Svet

23.09.2022

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana kralja Čarlsa uveliko se planira.

JOŠ NIJE NI KRUNISAN, A VEĆ SE RAZMIŠLJA O "NE DAJ BOŽE"! Počele pripreme za sahranu kralja Čarlsa III! Poznato i ime operacije!

Foto: Tanjug/AP

Još nije zvanično krunisan, a već se prave planovi za njegovu sahranuČarls III načekao se dok nije seo na tron, ali čim je postao kralj, po protokolu i tradiciji počele su pripreme za „ne daj, bože“ situaciju.

Vest o smrti kraljice Elizabete u najvišim političkim krugovima proglašena je kodom "Londonski most je pao“, da bi potom usledila operacija "Jednorog“, koja je završena sahranom.

Plan je predložen još 1960, a detaljno je razrađivan protekle dve decenije, što je imalo smisla s obzirom na njene godine. No, i Čarls je u godinama kada bi svašta moglo da se desi... Treba biti spreman na sve.

A ako se dogodi ono najgore, biće objavljeno šifrom "Menai most“. Tako će se zvati i operacija u slučaju smrti. Menai je naziv prvog železničkog visećeg mosta na svetu, u Anglesiju u Velsu, oblasti koja ima bliske veze sa Čarlsovom donedavnom titulom. Detalji nisu poznati, mada se pretpostavlja da se operacija neće mnogo razlikovati od one koja je završena 19. septembra, piše Hello.

Kako prenose britanski mediji, krunisanje novog kralja očekuje se sledeće godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nada

23.09.2022 15:30

Kako da ne planiraju, kralj sa sedamdeset godina. Zivjece još dugo, gen je čudo.