RUSIJA ĆE SE BRANITI SVIM ORUŽJEM, UKLJUČUJUĆI I NUKELARNO! Dmitrij Medvedev kaže da se Moskva neće zadržati na MOBILIZACIJI ako zatreba!

Autor:

Svet

22.09.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija može da upotrebi bilo koje oružje za odbranu, uključujući strateško nuklearno, rekao je Dmitrij Medvedev.

RUSIJA ĆE SE BRANITI SVIM ORUŽJEM, UKLJUČUJUĆI I NUKELARNO! Dmitrij Medvedev kaže da se Moskva neće zadržati na MOBILIZACIJI ako zatreba!

Foto: Tanjug/AP

Rusija može da upotrebi bilo koje oružje za odbranu, uključujući strateško nuklearno i savremeno oružje, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

- Oružane snage Rusije značajno će ojačati odbranu svih pridruženih teritorija - napisao je Medvedev na Telegramu, prenela je agencija TASS.

Dodao je da za tu odbranu mogu da se koriste ne samo mogućnosti mobilizacije, već i bilo koje rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje i oružje zasnovano na novim tehnologijama.

Predstavnici proruskih vlasti u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR) u Donbasu na istoku Ukrajine najavili su da će na tim teritorijama biti organizovan referendum o ujedinjenju sa Rusijom od 23. do 27. septembra.

Referendumi o pridruživanju Rusiji u Hersonskoj i Zaporškoj oblasti biće organizovani u istom terminu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading