VLASTI SEVERNE KOREJE DEMANTOVALE OPTUŽBE: Nikad nismo izvozili oružje i municiju Rusima!

Autor:

Svet

22.09.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski zvaničnik je rekao da Vašington i „druge neprijateljske snage šire glasine o trgovini oružjem” između Severne Koreje i Rusije.

VLASTI SEVERNE KOREJE DEMANTOVALE OPTUŽBE: Nikad nismo izvozili oružje i municiju Rusima!

Foto: Tanjug/AP

Vlasti Severne Koreje demantovale su da isporučuju oružje Rusiji, preneli su danas tamošnji državni mediji pošto su pre nekoliko nedelja SAD saopštile da Moskva od Pjongjanga traži oružje da dopuni svoje zalihe iscrpljene invazijom na Ukrajinu.

- Nikada ranije nismo izvozili oružje ili municiju u Rusiju i ne planiramo da to radimo - izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane, javila je severnokorejska agencija KCNA, prenosi Beta.

Bela kuća je početkom septembra saopštila da Rusija kupuje artiljerijske granate i rakete od Severne Koreje za rat u Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini

- Upozoravamo SAD da prestanu da daju nepromišljene izjave - rekao je severnokorejski zvaničnik i dodao da Severna Koreja zadržava pravo da izvozi vojnu opremu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading