NALAZIMO SE NA PRELOMNOJ TAČKI, RUSIJA JE U VELIKOM PROBLEMU! Makron dao svoje viđenje Putinovog govora: Uhvaćeni smo u igri eksalacije!

Autor:

Svet

22.09.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron izrazio je svoje mišljenje o dešavanjima u Ukrajini, a prokomentarisao je i nedavni govor Vladimira Putina.

NALAZIMO SE NA PRELOMNOJ TAČKI, RUSIJA JE U VELIKOM PROBLEMU! Makron dao svoje viđenje Putinovog govora: Uhvaćeni smo u igri eksalacije!

Foto: Tanjug

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je jedino održivo da se postigne mirno rešenje u sukobu između Rusije i Ukrajine i da rat može da se „završi samo za pregovaračkim stolom“.

U intevjuu za TV BFM, tokom leta na povratku iz Njujorka, on je još jednom istakao važnost obnavljanju pregovora između Kijeva i Moskve u kontekstu okončanja rata u Ukrajini.

Makron je takođe rekao i da Pariz ima dužnost da "drži liniju" u odnosu na sukob u Ukrajini, da Francuska nije u ratu sa Rusijom, ali da želi da se Kijev odupre napadima Moskve i da povrati u potpunosti svoj suverenitet.

Francuski predsednik je komentarisao teškoće na koje je naišla ruska vojska na terenu, zbog uspešne ukrajinske kontraofanzive na istoku zemlje, navodi TV BFM.

- Nalazimo se na prelomnoj tački. Rusija je u većoj nevolji nego što se očekivalo - rekao je on.

Makron je ranije izjavio da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da proglasi delimičnu vojnu mobilizaciju u Rusiji zbog rata u Ukrajini „greška“ i da će to dodatno izolovati zemlju.

- Rusija je u procesu odvajanja od ostatka sveta, imala je privredu koja je bila integrisana poslednjih decenija- smatra Makron.

On je u intervjuu francuskoj televiziji naveo i da je „Rusija u procesu diplomatske izolacije“, pozivajući se na nedavne izjave Indije i Kine koje se distanciraju od Moskve.

O Putinovim pretnjama

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U odgovoru na pretnje nukleranim naoružanjem koje je juče izrekao Putin, Makron je rekao da je Rusija odlučila da "pređe još jednu fazu u eskalaciji" i izjavio da je "Francuska razumna nuklearna sila“ i da ona "ima svoj kredibilitet, kao velika sila".


On je još poručio i da nije dobro praviti "političku fikciju", a najmanje na ovu temu.

"Tada smo uhvaćeni u igri eskalacije", upozorio je Makron.

Moguće restrikcijama struje?

Francuski predsednik je ponovo potvrdio u intervjuu za BFM TV da bi zemlja mogla da prebrodi ovu zimu bez restrikcija struje, „ako svi urade svoj deo“ u smislu smanjenja potrošnje energije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading