Oni treba da se bore protiv rata, a ne da beže! ESTONIJA neće da pruži utočište Rusima koje žele da izbegnu mobilizaciju! ZATVORILA GRANICU!

Autor:

Svet

22.09.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki građanin je odgovoran za postupke svoje zemlje, a to se odnosi i na građane Rusije, izjavila je premijerka Estonije Kaja Kalas.

Oni treba da se bore protiv rata, a ne da beže! ESTONIJA neće da pruži utočište Rusima koje žele da izbegnu mobilizaciju! ZATVORILA GRANICU!

Foto: Prinstin/Youtube/ABC News

Estonija ne namerava da pruži utočište Rusima koji žele da izbegnu delimičnu mobilizaciju i predlaže im da se u svojoj zemlji pozabave antiratnim aktivnostima, izjavila je premijerka Kaja Kalas.

- Ovde prihvatamo ukrajinske izbeglice iz rata. Svaki građanin je odgovoran za postupke svoje zemlje, a to se odnosi i na građane Rusije, tako da ne pružamo nikakvo utočište. To nije razlog da pružimo utočište ruskim muškarcima koji beže iz zemlje. Oni treba da izađu i kažu da su protiv tog rata - izjavila je Kalas za CNN.

Estonija je ranije zajedno sa susedima u baltičkom regionu zatvorila svoje granice za Ruse.

Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju naciji objavio delimičnu mobilizaciju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading