Opasni Tik-tok izazov "Uspavano pile" alarmirao lekare: Prekinite odmah, stradaju pluća

Autor:

Svet

21.09.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na popularnoj društvenoj mreži Tik-Tok pojavio se novi izazov koji podrazumeva kuvanje piletine u sirupu za kašalj!

Opasni Tik-tok izazov "Uspavano pile" alarmirao lekare: Prekinite odmah, stradaju pluća

Foto: Prinstkin: Tik Tok/creatorland

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža među mladima, Tik-Tok, iznedrila je mnoge opasne izazove, a najnoviji od njih je zaista bizaran. 

Naime, ovaj čelendž odnosi se na kuvanje piletine u sirupu po imenu NyQuil koji se koristi za lečenje kašlja. Izazov nosi ime "uspavano pile", a stručnjaci upozoravaju da ova "igra" može biti jako opasna. 

Sa tim u vezi sa tim, čelnici Američke agencije za hranu i lekove (FDA) upozoravaju da se u datom leku nalaze "izuzetno opasne supstance čija se svojstva menjaju tokom kuvanja, te one postaju još opasnije po čoveka. Organ koji je najviše ugrožen ovim izazovom jesu upravo pluća". 

Jasno je da ova kombinacija može biti opasna u slučaju konzumacije same piletine, ali stručnjaci tvrde da i samo udisanje materija tokom kuvanja može biti izuzetno loše po zdravlje čoveka.

Ovo je samo još jedan u nizu opasnih izazova koji mogu ugroziti zdravlje čoveka, a poznato je da je samo pre par meseci jedan od čelendža odneo život devojčice.

Na vidu ispod možete pogledati kako izgleda spremanje "kontroverzne" piletine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading