KOLAPS METE! Zukerbergovo bogatstvo se PREPOLOVILO, evo ŠTA je uzrok tome

Autor:

Svet

21.09.2022

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogatstvo Marka Zakerberga ove godine je palo za 71 milijardu dolara - više od bilo kog drugog milijardera kojeg prati Blumbergov rejting.

KOLAPS METE! Zukerbergovo bogatstvo se PREPOLOVILO, evo ŠTA je uzrok tome

Foto: Tanjug/AP

Mark Zakerberg u novom problemu

Zakerberg (38) je vredeo 142 milijarde dolara u septembru 2021. U utorak je vredeo samo 56 milijardi dolara, preneo je Blumberg.

Ekonomske neprilike dovele su do toga da je Zakerberg rangiran na 20. mestu među svetskim milijarderima - što je njegovo najniže mesto od 2014.

Zakerberg se nalazi ispod troje Voltona i dva člana porodice Koh. Milijarder rođen u Njujorku je video da mu bogatstvo postepeno nestaje otkako je pokrenuo Metu, Facebook-ovu matičnu kompaniju, u oktobru 2021.

Sam Zakerberg je bio pod intenzivnom kontrolom zbog svoje politike u vezi sa sadržajem - prvo, tokom izbora 2016, sa skandalom Kembridž analitika, a zatim i sa bitkama oko cenzure i nadgledanja sadržaja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mark Zukerberg

Pozvan je da svedoči pred Kongresom, pri čemu ga republikanci optužuju za cenzuru, a demokrate kažu da nije učinio dovoljno. U februaru, Meta nije otkrila rast mesečnih korisnika Fejsbuka, što je izazvalo istorijski kolaps cene akcija i smanjilo Zakerbergovo bogatstvo za 31 milijardu dolara - među najvećim jednodnevnim padom bogatstva ikada.

Meta se nedavno suočila sa kontroverzom oko svog plana da promoviše Reels - kratke video snimke - na Instagramu, čiji je vlasnik.

A tehnološka industrija u celini suočava se sa izazovima, jer oglašivači ponovo procenjuju svoju potrošnju usred recesije koja se preti.

Meta ima lošije rezultate od svojih kolega, izvestio je Blumberg – ove godine je pao 57 odsto, u poređenju sa 14 odsto za Apple, 26 odsto za Amazon i 29 odsto za Guglovu matičnu kompaniju Alphabet.

Skoro svo Zakerbergovo bogatstvo je vezano za Meta akcije. On drži više od 350 miliona akcija, prema najnovijoj objavi kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading