MUŠKARCI MASOVNO NAPUŠTAJU RUSIJU! Nakon Putinovog obraćanja, RASPRODATE avionske karte u jednom smeru

Autor:

Svet

21.09.2022

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putinovo saopštenje, dato u jutarnjem televizijskom obraćanju, izazvalo je bojazan da muškarcima u godinama za borbu neće biti dozvoljeno da napuste Rusiju.

MUŠKARCI MASOVNO NAPUŠTAJU RUSIJU! Nakon Putinovog obraćanja, RASPRODATE avionske karte u jednom smeru

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one sa profesionalnim vojnim iskustvom i da studenti i oni koji su služili samo kao vojni obveznici neće biti pozivani.

Ipak, podaci Gugl Trendsa pokazali su drastičan porast u pretragama za Avijasejls, koji je najpopularniji veb-sajt u Rusiji za kupovinu letova, piše Rojters.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, obe destinacije koje Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodate su u sredu, prema podacima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aerodrom u Moskvi

Neke rute sa presedanjima, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe su bile nedostupne, dok su najjeftiniji letovi od prestonice do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (5.000 dolara) - oko pet puta više od prosečne mesečne zarade u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading