UDARNA VEST, STIGLA PRVA REAKCIJA KIJEVA! Oglasio se savetnik Zelenskog: Putin je predvidljiv, rat se ne odvija po planu Moskve!

Autor:

Svet

21.09.2022

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, ocenio je danas da je najavljena delimična mobilizacija u Rusiji "predvidljiv korak" koji će se pokazati krajnje nepopularnim.

UDARNA VEST, STIGLA PRVA REAKCIJA KIJEVA! Oglasio se savetnik Zelenskog: Putin je predvidljiv, rat se ne odvija po planu Moskve!

Foto: Tanjug/AP/Promo/Montaža

Podoljak smatra da se rat u Ukrajini ne odvija prema planu Moskve.

On je u poruci Rojtersu rekao da ruski predsednik Vladimir Putin pokušava da prebaci ma Zapad krivicu za otpočinjanje "ničim izazvanog rata" i za pogoršanje ekonomske situacije u Rusiji.

Reakcije na Putinovo obraćanje je stigla i od zvaničnog Berlina.

- Delimična mobilizacija rezervista koju je naredila Rusija, dalja je eskalacija sukoba u Ukrajini, na koju nemačka vlada razmatra svoj odgovor - izjavio je danas nemački vicekancelar Robert Habek.

On je rekao da je to "još jedan loš i pogrešan korak Rusije, o čemu ćemo, naravno, politički razgovarati i konsultovati se o tome kako da odgovorimo", prenosi Rojters.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin danas je proglasio delimičnu vojnu mobilizaciju koja počinje odmah.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio je da će Rusija odmah početi s mobilizacijom 300.000 rezervista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading