DA LI ĆE MOSKVA PODRŽATI REFERENDUME?! Putin je dao odgovor na goruće pitanje!

Autor:

Svet

21.09.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je danas najavljene referendume u četiri ukrajinske oblasti i optužio zapadne zemlje da nisu bile zadovoljne mirnim rešenjem za ukrajinski sukob i da je zato Kijevu naređeno da prekine pregovore.

DA LI ĆE MOSKVA PODRŽATI REFERENDUME?! Putin je dao odgovor na goruće pitanje!

Foto: Tanjug/AP

Putin je u televizijskom obraćanju javnosti rekao da će Moskva podržati odluku koju na referendumima budu doneli građani Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti.

- Podržaćemo odluku o budućnosti, koju će doneti većina građana Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti - rekao je Putin.

On je naglasio da će Rusija učiniti sve što je u njenoj moći kako bi se osigurala bezbednost referenduma, prenosi TAS S.

Putin je kazao da se teroristički napadi, u kojima se koristi zapadno oružje, već koriste u pograničnim naseljima Belgorodske i Kurske oblasti, koje se nalaze u Rusiji.

Predstavnici proruskih vlasti u samoproglašenim DNR i LNR u Donbasu na istoku Ukrajine najavili su da će na tim teritorijama biti organizovan referendum o ujedinjenju sa Rusijom od 23. do 27. septembra.

Referendumi o pridruživanju Rusiji u JErsonskoj i Zapoorškoj oblasti bićorganizovani u istom terminu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading