BAJDEN NAPRAVIO SKANDAL NA KRALJIČINOJ SAHRANI: Velika Britanija i svetski lideri se u Londonu oprostili od Elizabete Druge

Autor:

Svet

19.09.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Bele kuće uporedio Elizabetu Drugu sa svojom pokojnom majkom Ketrin Finegan, Irkinjom koja je mrzela Engleze i pisala pesme o tome da bog treba da ih satre sa zemljom.

BAJDEN NAPRAVIO SKANDAL NA KRALJIČINOJ SAHRANI: Velika Britanija i svetski lideri se u Londonu oprostili od Elizabete Druge

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden juče je u Londonu, zajedno s liderima oko 200 zemalja i teritorija, ispratio na večni počinak Elizabetu Drugu i to nakon što je napravio diplomatski skandal uporedivši nedavno preminulu britansku kraljicu sa svojom pokojnom majkom Ketrin Finegan, Irkinjom koja je iz dna duše mrzela Engleze.

Dan uoči sahrane Bajden se upisao u knjigu žalosti u Vestminsterskoj palati i naveo da je kraljica, kao osoba, bila pristojna, baš kao što je bio pristojan imidž koji ju je pratio. Novinari su zatim upitali predsednika SAD da objasni zašto je ranije izjavio da ga britanska kraljica podseća na njegovu majku Ketrin Finegan, Irkinju koja je bila poznata i po nadimku Džin.

- To je zbog načina na koji (me) je dodirivala kada bi se nagnula. Ona je imala taj izraz lica koji je govorio: "Jesi li dobro, mogu li nešto da učinim za tebe, da li ti je nešto potrebno", ali i izraz lica koji je značio: "Obavezno uradi ono što treba da uradiš" - kazao je Bajden.

List Indipendent navodi da je poređenje ove dve žene jako čudno zbog ranijih navoda o tome da Bajdenova majka toliko nije podnosila Engleze da je jednom prilikom odbila da spava u krevetu u kojem je možda spavala britanska kraljica.

Navodi se da je Džordžija Pričet, spisateljica i koproducent televizijske komedije "Vip" (Jecaj), u autobiografiji opisala kako je izgledao njen susret s Bajdenom u Beloj kući dok je ovaj bio potpredsednik u administraciji predsednika Baraka Obame. Pričetova je u toj knjizi navela da je s Bajdenom pričala o njegovom putu u Ukrajinu, ali su taj razgovor naglo prekinuli njegovi savetnici.

Foto: Profimedia

Džordžija Pričet

- On je onda promenio temu i počeo da priča o tome koliko je njegova majka mrzela Engleze. Njegovi roditelji su bili Irci, a ona (majka) napisala je mnogo pesama o mržnji koju je osećala prema Englezima. On (Bajden) otišao je da ih nađe i vratio se sa stotinama pesama u kojima se opisuje da bog treba snažno da udari na Engleze i da krvlju oblije naše glave - napisala je Pričetova, koja je i sama Engleskinja.


Ona je potom navela da joj je Bajden ispričao da je njegovoj majci tokom posete Britaniji zasmetalo da odsedne u hotelu u kome je prethodno boravila Elizabeta Druga.

- Ona je bila toliko zgrožena time da je celu noć prespavala na podu da ne bi rizikovala da spava u krevetu u kome je spavala kraljica - prepričala je Pričetova susret s aktuelnim šefom Bele kuće, čija je majka preminula 2010, nakon što je osam godina živela s njim posle smrti Bajdenovog oca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Mile

19.09.2022 22:07

A dobro, Irci i Englezi to je stara ljubav, a i kod jednih i kod drugih obraz ko djon.

Aleksandar Sladojevic

20.09.2022 14:23

Jos malo i ta engleska tkz.imperija ce da se raspadne uskoro kao kula od karata,mnogi mediji u USA zadnjih par dana predvidjaju skori kraj ove imperija,sada kada nema vise kraljice majke,koja je koliko- toliko jos bila nekako drzala sve na okupu. Iz njihovih usta u Bozije usi. Sto prije da se raspadne to bolje za cijeli svijet. U paramparcad...!!