ZNAČENJE CVEĆA POSTAVLJENOG NA ELIZABETIN KOVČEG: Ruzmarin za sećanje, engleski hrast za ljubav

Autor:

Svet

19.09.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povorka je u ponedeljak odnela kovčeg kraljice Elizabete II, ogrnut kraljevskim standardom , a na njegovom vrhu nalazi se državna kruna i druga obeležja, od Vestminster Hola do Vestminsterske opatije.

ZNAČENJE CVEĆA POSTAVLJENOG NA ELIZABETIN KOVČEG: Ruzmarin za sećanje, engleski hrast za ljubav

Foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

Za venac koji tokom sprovoda i službe stoji na kovčegu u kojem je telo kraljice Elizabete II, Bakingemska palata kaže da ima posebno značenje.

Na zahtev kralja Čarlsa III, palata kaže da venac sadrži cveće i lišće isečeno iz vrtova Bakingemske palate, Klarens hausa i Hajgrouv hausa.

U saopštenju objavljenom u ponedeljak uoči sahrane, Bakingemska palata je rekla da je lišće izabrano "zbog svoje simbolike".

Venac uključuje ruzmarin „za sećanje“ i mirtu, koja je „drevni simbol srećnog braka“. Palata je primetila da je ovo odsečeno od biljke koja je uzgajana iz grančice mirte u kraljičinom svadbenom buketu 1947, piše CTV News.

Na vencu se nalazi i engleski hrast, koji „simboliše snagu ljubavi“. Takođe u vencu su mirisne pelargonijume; vrtne ruže; jesenja hortenzija; sedum; dalije.

Lišće je predstavljeno u nijansama zlata, roze i tamno bordo, sa dodirima bele, da odražava kraljevski standard.

- Ponovo na zahtev Njegovog Veličanstva, venac je napravljen na potpuno održiv način, u gnezdu engleske mahovine i hrastovih grana, i bez upotrebe cvetne pene - navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Kraljica Elizabeta II, kraljica Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Australije i Novog Zelanda od 1952, umrla je 8. septembra, imala je 96 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading