FRANCUSKI ZUBARI GODINAMA VADILI ZDRAVE ZUBE: Povađeno 3.900 komada samo zbog zarade - uništili živote velikog broja ljudi

Autor:

Svet

17.09.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac i sin, bivši zubari iz Marseja, osuđeni su na pet i osam godina zatvora zbog nesavesnog lečenja jer su unakazili stotine pacijenata tako što su im godinama vadili zdravlje zube i stavljali proteze.

FRANCUSKI ZUBARI GODINAMA VADILI ZDRAVE ZUBE: Povađeno 3.900 komada samo zbog zarade - uništili živote velikog broja ljudi

Foto: Profimedia, fl24.net

Francuska policija

Sudija Selin Balerini rekla je da su Lionel Gedj i njegov otac Žan Klod Karno primenjivali "jedinstvene i sistematizovane tretmane” koji su "uništili” živote ljudima ostavivši ih "bez osmeha” i "sa nepodnošljivim bolom”.

Sudija je opširno obrazložila presudu navevši da je dužinu kazne odredio broj žrtava, broj godina tokom kojih su otac i sin radili - šest godina i ozbiljna šteta koju su naleli kako pacijentima tako i socijalnom osiguranju.

Pored toga, bivši zubari su zloupotrebili i okaljali respektabilan status hirurga.

Prema proračunu javnog tužilaštva u Marseju, Lionel Gedj, tada mladi stomatolog koji je živeo u siromašnim severnim delovima grada, je bez ikakvog terapijskog opravdanja izvadio 3.900 zdravih zuba od 327 pacijenata, isključivo sa ciljem da zaradi. Postavio je 28 puta više proteza od prosečnog francuskog zubara, procenilo je socijalno osiguranje.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading