NATO BEZ ZALIHA NAORUŽANJA! Jens Stoltenberg priznao da je sve završilo u Ukrajini! UPALIO ALARM!

Autor:

Svet

16.09.2022

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obnova zaliha biće jedno od prioritetnih pitanja na sastanku ministara odbrane država članica, rekao je Stoltenberg.

NATO BEZ ZALIHA NAORUŽANJA! Jens Stoltenberg priznao da je sve završilo u Ukrajini! UPALIO ALARM!

Foto: Tanjug/AP

Većina članica NATO uveliko je iscrpla zalihe oružja snabdevajući Ukrajinu, priznao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg i pozvao je vojnoindustrijski kompleks da pomogne u popunjavanju ispražnjenih skladišta.

U intervjuu televiziji Si En En, koji je dao u četvrtak, najviši civilni zvaničnik NATO pohvalio se „jedinstvom bez presedana“ koje su članice pokazale prema Ukrajini. Međutim, vojna pomoć kijevskom režimu do sada je u Ukrajinu stizala iz skladišta u kojima su čuvane postojeće zalihe, koje su sada na izmaku, upozorio je on, prenosi RT.

Zato je, prema njegovim rečima, jedan od prioriteta Alijanse, popunjavanje zaliha oružja i opreme.

- Stoga, jedan od glavnih fokusa u NATO-u je rad sa odbrambenom industrijom na povećanju proizvodnje - objasnio je Stoltenberg.

Dodatna municija i oružje pomoći će da se održi trenutni nivo podrške Ukrajini, istovremeno osiguravajući da države i dalje imaju na raspolaganju alate za "odvraćanje i odbranu", smatra on.

- Obnova zaliha biće jedno od prioritetnih pitanja na sastanku ministara odbrane država članica - najavio je Stoltenberg.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading