MOMAK ZVAO U POMOĆ JER MU SE AUTO ZAGLAVIO: Policija stigla, on PREMINUO (VIDEO)

Autor:

Svet

16.09.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac Hejdi Mekkolum rekla je da njena kancelarija istražuje okolnosti smrti Kristijana Glasa.

MOMAK ZVAO U POMOĆ JER MU SE AUTO ZAGLAVIO: Policija stigla, on PREMINUO (VIDEO)

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Vlasti u Koloradu rekle su da istražuju fatalnu pucnjavu iz juna, kada je upucan muškarac (22) nakon što je pozvao policiju jer mu se automobil zaglavio.

Advokat porodice žrtve objavio je audio poziv policiji, radio prenose i video-snimke sa kamera policajaca o sukobu koji je trajao više od sat vremena tokom kojeg je Glas odbio da napusti automobil, u jednom trenutku držeći nož.

Policajci se mogu čuti kako opisuju mogući "psihički problem".

U izveštaju obdukcije navodi se da je Glas imao šest prostrelnih rana i THC, aktivni sastojak marihuane, u njegovom sistemu, zajedno sa amfetaminom koji je, prema rečima doktora kojeg citira The Denver Post, bio srazmeran lekovima za poremećaj pažnje/hiperaktivnost.

Nakon sukoba, kancelarija šerifa okruga saopštila je da je Glas pokušao da ubode jednog od policajaca koji su "pokušali da situaciju dovedu do mirnog rešenja".

Prema rečima advokata, Glasa su opkolila sedmorica policajaca, a njihova taktika je postajala sve agresivnija.

- Nije bilo potrebe da mu prete silom, da povlače pištolje, da mu razbiju staklo na kolima, da ispaljuje metke, da ga ubiju - rekli su advokati Sidarta Ratod i Kusir Mohamedbaj u saopštenju.

U noći 10. juna, Glasova Honda Pilot se zaglavila na nasipu na putu u blizini Silver Plumea u Koloradu, bivšeg kampa za rudarstvo srebra u Stenovitim planinama. Glas je rekao dispečeru da je njegovo vozilo zaglavljeno u "zamci", da izlazi iz depresije, da se plaši i da mu je potrebna pomoć.

Na pitanje da li ima oružje, Glas je rekao da ima nož, čekić i gumeni čekić. Glas je rekao dispečeru da će držati ruke na vidljivo mesto kada policajci stignu.

Nekoliko policajaca stiglo je do vozila pre ponoći, pokazuje video, kako ga skoro okružuju dok je Glas ostao unutra. U jednom trenutku se okrenuo prema zatvorenom prozoru, prekrivši ruke u obliku srca prema policajcima. Ponekad je držao ruke na volanu, ali nije otvarao vrata ili prozor, otključavao vozilo ili izlazio, kako su tražili.

Moglo se čuti kako policajci opisuju Glasa kako stavlja nož u stranu, ali onda uzima drugi. Više puta su mu naređivali da "spusti nož". Na snimku se vidi da su razbili stakla na automobilu, ispalili metke na Glasa i elektrošoker.

Glas je zatim zamahnuo rukom prema razbijenom prozoru sa strane vozača, u blizini mesta gde je stajao policajac, a pucnji su ispaljeni, pokazuju video snimci.

Majka mladića je rekla da je Glas bio previše uplašen da izađe iz vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading