(VIDEO) OLUJA BESNI EVROPOM, HOLANĐANI LETE U NEBO

Autor: Tanjug

Svet

18.01.2018

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje sedam osoba izgubilo je život u snažnoj oluji koja je pogodila Holandiju, Belgiju, Nemačku i druge evropske države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oluja napravila haos u Evropi

Najmanje tri osobe su izgubile život u Nemačkoj, gde je vetar rušio drveće i gurao kamione van puta.

Otkazani letovi

Zbog naleta vetra i do 140 kilometara na čas, otkazano je i stotine letova. U Briselu je poginula žena nakon što joj je drvo palo na automobil, a u Belgiji je povređeno nekoliko osoba.

U istočnoj holandskoj provinciji Overesejl poginuo je muškarac od 62 godine kada ga je udarila u lice grana drveta, a drugi 62-godišnji muškarac je izgubio život kada je u istočnom gradu Enshedeu na njegov automobil palo drvo, prenela je agencija AP. 

U centralnom gradu Vurenu preminuo je 66-godišnji čovek kada je pao sa visine od nekoliko metara, a policija istražuje uzrok pada, uključujući i olujni vetar. 

Olujni vetrovi, snežne padavine i poledica izazvali su u Grčkoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Rumuniji i drugim delovima Evrope nestanak električne energije, otkazivanja i kašnjenja u drumskom, železničkom, avio i vodenom saobraćaju. 

Sa međunarodnog aerodroma Šiphol u Amsterdamu otkazano je 260 letova zbog oluje i vetrova koji dostižu 140 kilometara na sat, javila je agencija Rojters. 

U Nemačkoj su obustavljene sve usluge železničkog operatera "Dojče ban" u zapadnoj nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna - Vestfalija, inače najnaseljenijoj saveznoj državi, zbog čega je na stotine hiljada putnika pogođeno, prenela je agencija Rojters. 

Železnica u prekidu

- Pošto se to odnosi na vezu sa najudaljenijim tačkama, prekid je pogodio i celokupnu železnicu, uključujući i međunarodnu službu - saopštio je "Dojče ban". 

Holandska meteorološka služba izdala je crveni alarm, najviši stepen upozorenja, u većini delova zemlje. Vetrovi u gradu Huk van Holand duvaju brzinom od 140 kilometara na sat, navela je agencija AP. 

Železnički saobraćaj trpi, takođe, mnogo odlaganja i otkazivanja. 

U Minhenu je osam domaćih letova otkazano, saopštili su zvaničnici aerodroma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading